Radna akcija čišćenja "Dičijeg puta"

U ČETVRTak 7. lipnja u 18 sati održat će se radna akcija čišćenja "Dičijeg puta" od zaostalog smeća.

Pozivamo vas u što većem broju da dođete i da u veselom ozračju, uz druženje i zezanciju, očistimo zaostalo smeće kako bi put i njegovi rubovi bio čist i uskoro spreman za korištenje!

Podsjećamo da se radi o nekadašnjem pješačkom putu koji je pratio južnu među nekadašnjeg Jadrantransa, a danas Bauhausa. Bio je to najkraći put iz dijela ulice Magistrala Solin do centra kvarta, škole, dućana, vrtića itd.

Prije tridesetak godina put je izgradnjom potpornog zida Jadrantransa uništen, zatrpan stijenama i zapušten.

Inicijativa Za naš Neslanovac pokrenula je prije godinu i po dana akciju za privođenje svrsi puta, a obraćala se i Vijeću kotara Neslanovca i Upravnom odjelu za komunalno redarstvo i gospodarstvo.

Vijeće kotara nije ništa učinilo, ali je  Upravni odjel za komunalno redarstvo i gospodarstvo u prosincu 2017. uvrstio čišćenje puta u javne radove.

Čišćenje je počelo 6. veljače ove godine ovim prvim potezima bagerčića.

 

Tijekom čišćenja puta pojavljivali su se mnogi problemi, ali su svi promptno otklanjani uz veliki trud voditelja javnih radova Nene Ružića, gradonačelnikova savjetnika za komunalu Ivice Grubišića Gire, ovl. pročelnika Upravnog odjela za komunalno redarstvo i gospodarstvo Damira Babića, voditeljice Inicijative Za naš Neslanovac Ivane Ljulj i nezavisnog vijećnika u Vijeću kotara Neslanovac Ivana Barišića.

Svima im se najljepše zahvaljujemo!

Akcija će se održati u večernjim satima, skupit ćemo se na Zagorskom putu kod ograde Bauhausa.

Tko može neka donese neke deblje rukavice, grablje, lopate, metle od sirka, karijole, škare za rezanje grana ili živice, sićeve ili kante za nosit smeće. Akcija će biti kratka i učinkovita!

Dočekat će vas piće, a možda i neko iće, ako neko donese.

Više o "Dičijem putu" možete naći na Facebooku "Za naš neslanovac" i u članku Kako napreduje "Dičiji put"?

Također vas pozivamo da kliknete na "Dolazim" u događaju na Facebook-u!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić