Što slijedi nakon kotarskih izbora?

Predizborni plakati u Neslanovcu na dan 18.6.2014.Kotarski izbori u Neslanovcu završeni su. Koliko znamo nitko se nije žalio na provedbu ili rezultate izbora, pa su rezultati pravomoćni.

Naša ekipa je zadovoljna s dobivena dva vijećnička mjesta i trudit ćemo se na najbolji način opravdati povjerenje glasača.

Prvu sjednicu Vijeća kotara saziva Grad Split, otprilike mjesec dana nakon izbora. Novoizabrano VK bit će u ovom sastavu:

Opširnije:Što slijedi nakon kotarskih izbora?

Rezultati kotarskih izbora u Neslanovcu

Službeni rezultati izbora za VK NeslanovacOd naših promatrača dobili smo ovakve podatke o izborima za GK Neslanovac, a izborno povjerenstvo Grada Splita objavilo je službene rezultate na svojim mrežnim stranicama:

Izašlo 633 birača, što iznosi 21,4% od ukupnog broja od 2952 birača u Neslanovcu.

Lista br 4. Hrvatska demokratska zajednica HDZ, Hrvatska seljačka stranka HSS, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević HSP-AS, Blok umirovljenici zajedno, dobila je 301 glas - 4 vijećnika, a to su Mirko Prančević, Željko Đapić i Ivan Podrug koji su bili članovi VK Neslanovac i do sada, a pridružit će im se još  Miroslav Nikolić.

Opširnije:Rezultati kotarskih izbora u Neslanovcu

Portal neslanovac.hr nudi mogućnost predstavljanja lista, kandidata i programa

U skladu sa svojom politikom otvorenosti i predanosti služenju narodu, portal Neslanovac nudi svim listama kandidiranim za predstojeće kotarske izbore, mogućnost predstavljanja svojih izbornih programa i kandidata.

Želimo omogućiti biračima da donesu informiranu odluku kome će pokloniti povjerenje i dati svoj glas.

Tko želi iskoristiti ponuđenu mogućnost predstavljanja biračima u Neslanovcu, može se javiti na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob. 091 250 7660.

Kotarski izbori u Neslanovcu 2014. - pitanja i odgovori

Prvi i jedini broj biltena Neslanovca tiskan je neposredno pred kotarske izbore 2010.

U Neslanovcu će se u nedjelju 8. lipnja 2014. održati kotarski izbori.
Ove godine za izbore je prijavljeno 5 lista, dvije nezavisne i tri liste koalicija stranaka.

Ovdje donosimo ukratko najvažnije informacije vezane za izbore.

ŠTO SU TO KOTARSKI IZBORI?

Na predstojećim kotarskim izborima biramo svoje predstavnike u Vijeću kotara koji će 4 naredne godine voditi naš kotar.

ŠTO JE VIJEĆE KOTARA?

Opširnije:Kotarski izbori u Neslanovcu 2014. - pitanja i odgovori

Zbog čega smo se kandidirali?

ZA NESLANOVAC KAKAV SVI ŽELIMO

Zašto bi se netko kandidirao na kotarskim izborima za vijeće kotara i bavio se politikom, kao da nema svoga posla? Mnogi postavljaju takva pitanja, pa držim da mogu ponuditi neke odgovore.

Osobno nisam oduševljen hrvatskim političarima i onim što oni rade. Ali nisam oduševljen niti stanjem stvari u našem kvartu: neasfaltiranim ili razrovanim ulicama, automobilima parkiranim posvuda koji onemogućuju prolaz pješacima, psećim izmetom po ulicama, potpunim odsustvom ikakvih informacija o radu vijeća kotara Neslanovac itd itd. Pa što onda učiniti?

Opširnije:Zbog čega smo se kandidirali?

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Hrvatska stvarnost je zapravo jedna velika prvoaprilska šala: puna prijevara, podvala i obmana. I samo se rijetki ne osjećaju prevarenima i samo rijetki ne ispadaju budale.

Tomislav Klauški