Lista Ivana Barišića

Komunikacija i suradnja sa stanovnicima Neslanovca

Zbor građana1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Važan dio našeg programa je komunikacija i suradnja sa stanovnicima Neslanovca. Želimo potaknuti ljude da aktivno sudjeluju u životu gradskog kotara, svatko prema svojim interesima. Držimo da treba uvažiti i iskoristiti svaku sugestiju koja može doprinijeti boljitku. Različiti ljudi imaju različite interese i mi ćemo poticati svaku aktivnost koja može pridonijeti obogaćivanju života u našem kvartu. Djelovat ćemo tako da građanima ukažemo kako je svačiji doprinos važan i koristan. (naš portal to radi već 6 godina)

Opširnije:Komunikacija i suradnja sa stanovnicima Neslanovca

E-kotar, formulari koji se mogu ispuniti na internetu

1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Svi znamo koliko je neugodno kada trebamo otići u neki ured ili na šalter, uzeti nekakav formular, odnijeti ga kući, ispuniti i onda se ponovno vratiti i predati ispunjeni formular. A da niti ne govorimo kako je kada mislite da ste donijeli sve što ste trebali, a onda vam kažu da vam nešto fali, npr. neka potvrda.

Npr. dobili ste dijete i čuli ste da Grad Split daje nekakvu potporu za novorođenče, pa ste pošli do prostorija gradskog kotara, ali vrata ste našli zatvorena. Tajnica je možda otišla zbog obveza posla, a vi ste prisiljeni doći još jedan put da biste dobili formulare za ispuniti i informacije o tome što trebate učiniti za dobiti tu naknadu za novorođenče. Kada napokon dobijete formular, odete kući, ispunite ga i ponovo se vraćate za predati formular.

Mi ćemo olakšati podnošenje ovakvoga i sličnih zahtjeva koji se obavljaju u gradskom kotaru.

Opširnije:E-kotar, formulari koji se mogu ispuniti na internetu

Parkiranje, pločnici, pješaci, jednosmjerne ulice, ograničavanje brzine ...

Ovako izgledaju 1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Mnogi su prometni problemi u našem kvartu: nesnosan tranzitni promet, nedostatak mjesta za parkiranje, nemogućnost korištenja pločnika za hodanje, prevelika brzina kretanja, loš asfalt, neasfaltirane ulice itd.

Svakodnevno vidimo da kroz kvart prolaze dostavna vozila svih veličina, od kombija do kamiona koji s našim kvartom nemaju nikakve veze: niti voze robu u Neslanovac, niti iz Neslanovca. Takva vozila u tranzitu namjeravamo preusmjeriti na glavne prometnice (Domovinskog rata, Solinska).

Opširnije:Parkiranje, pločnici, pješaci, jednosmjerne ulice, ograničavanje brzine...

Djeca, čistoća, komunalni red i kućni ljubimci

Nepokošena livada kod vrtića Veseli patuljci1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića - PROGRAM

Djeca su naše blago, to svi znamo. Ali nisam baš siguran da smo sve učinili da im život u Neslanovcu učinimo što ugodnijim. Pogledajmo samo na koji način idu do škole, provlačeći se između auta, ili posred ceste, jer su pločnici okupirani parkiranim autima. Imaju jedno igralište sa spravama i školska igrališta, no to nije dovoljno.

Za nas su važnija djeca nego automobili i zato namjeravamo osposobiti postojeće pločnike i izgraditi nove tamo gdje nedostaju. O tome smo pisali u članku Parkiranje, pločnici, pješaci, jednosmjerne ulice, ograničavanje brzine.

Planiramo izgradnju dječjeg igrališta i parka, a moguća je lokacija kod crkve sv. Marka.

Opširnije:Djeca, čistoća, komunalni red i kućni ljubimci

Bez informacije nema demokracije

Bez informacije nema demokracije u Neslanovcu1. Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića
- PROGRAM

Jedna od najvažnijih stavki u programu naše liste je INFORMIRANJE. Jedino informirani građani mogu donositi ispravne odluke koje će utjecati na budućnost našeg kvarta.

Portal www.neslanovac.hr s tom je namjerom informiranja građana i pokrenut na blagdan svetoga Marka, zaštitnika naše župe i kotara, prije 6 godina. Rad mu je, nažalost, već u samom početku praktički onemogućen odlukom tadašnjeg Vijeća kotara Neslanovac u kojoj „zabranjuje portalu objavljivanje informacija o gradskom kotaru Neslanovac“ pod prijetnjom „prijavljivanja pravosudnim organima“.

Opširnije:Bez informacije nema demokracije