HDZ izdao svoje birače Istanbulskom konvencijom

Nema sumnje da je HDZ ratifikacijom Istanbulske konvencije izdao svoje birače.

Ogromna većina birača HDZ-a protivi se Istanbulskoj konvenciji, a niti četvrtina hadezeovih zastupnika nije glasovalo onako kako od njih očekuju birači.

Hoće li ponašanje HDZ-a suprotno volji birača, utjecati tako da im birači okrenu leđa na predstojećim kotarskim izborima?

Jedan od slogana koji su apelirali na savjest hadezeovih zastupnika bio je i "Narod koji se odriče kulture, vjere i tradicije, prestaje biti narod!"

Ponajbolji hrvatski kolumnist Nino Raspudić se u svojoj kolumni pozabavio pitanjem ratifikacije Istanbulske konvencije, pa tako piše:

"Plenković će im vjerojatno pri izglasavanju ratifikacije dati da glasuju po savjesti, znajući da je dovoljno njih nema i da će dići ruku za ono što je u potpunoj suprotnosti s onim što su do sada deklarirali i na čemu su dobili većinu u Saboru.

Sanader je nestao sa scene, no ostalo je kukavičje jaje njegovog domaćeg zadatka iz 2008. na koje se sada poziva Bauk i prijeti represijom. Plenković će odraditi svoj zadatak, progurat će novo, pa ako mu uskoro i padne Vlada, ode on u Bruxelles gdje će kapitalizirati kompradorske pluseve koje je odradio u Hrvatskoj.

A što će, nakon prodaje duše vragu, ostali HDZ-ovci? Većina birača HDZ-a na prošlim izborima sigurno nije glasovala za HNS-ovu reformu školstva, uvođenje rodne ideologije ili rehabilitaciju petokrake."

Pitanje u našoj anketi glasi: Hoće li zbog Istanbulske konvencije HDZ izgubiti kotarske izbore?

Glasovati možete klikom na ovu poveznicu ili u okviru ispod teksta.