I "najgori razred" može biti bolji?

Postoji jedan sedmi razred jedne osnovne škole u kojemu se nikako ne uspijeva raditi. Od 26 đaka, samo njih šestoro nema opomene, opaske, upozorenja ili što sve ne zbog ometanja nastave. Dakle dvadesetoro učenika manje ili više redovno ometa nastavu, što onemogućava normalan rad i učenicima i nastavnicima.

Ali nije to od jučer. Taj razred je oduvijek bio problematičan.

Opširnije:I "najgori razred" može biti bolji?

Prijevara s „novim“ udžbenicima

Smijenjeni ministar Željko JovanovićSvi roditelji koji su ove godine kupili nove udžbenike vrlo brzo su uvidjeli da su prevareni od strane ministarstva i nakladnika. Kada se o toj prijevari pročulo po medijima, neki su roditelji odbili kupiti nove-stare udžbenike ili jednostavno nisu imali novca za tako nešto.

Ali onda su se pojavile informacije o tome da će škole koje u nastavi ne budu koristile nove udžbenike biti kažnjene novčanim kaznama u iznosu od 10 000 do 20 000 kuna, a nastavnici kaznom od 1 000 do 5 000 kuna. Djeca, odnosno roditelji djece koja koriste neodobreni udžbenik mogu biti kažnjeni s 2 000 kuna.

Opširnije:Prijevara s „novim“ udžbenicima

Anketa o korištenju kompjutera

Anketa za učenike o korištenju računalaU sklopu izborne nastave informatike, učenici 5. razreda OŠ Ravne njive izradili su jednu anketicu za kolege o korištenju kompjutera.

Pozivaju vas da kliknete na sliku i da ispunite anketu! ------>

(Ovo je njihova tek prva anketa, pa nemojte zamjeriti ako nešto nije skroz u redu. Naredne će biti bolje)