Bilten Naš kvart NeslanovacOvako piše Slobodna Dalmacija o našem kotaru:

Stanovnici kotara Neslanovac mogu uživati u svom prvom biltenu pod nazivom “Moj kvart Neslanovac”. Naime, vijećnici Kotara odlučili su svojim starijim stanovnicima, koji nisu internetski obrazovani, ponuditi štivo u kojem će barem jednom godišnje moći saznati sve što se u njihovu kvartu događa ili će se tek dogoditi.

Naime, već godinu dana (naša opaska: VEĆ PUNE DVIJE GODINE) ovaj kvart ima i svoju internetsku stranicu www.neslanovac.hr.

Prvi broj tako donosi čitateljima priču o vijećnicima, s osvrtom predsjednika Kotara Mirka Prančevića na sve učinjeno na Neslanovcu u posljednje četiri godine, prisjećanje Ivana Veštića, savjetnika gradonačelnika za sport, na život u ovome naselju, priču njegovih starijih stanovnika o povijesti ovog kvarta, priču o vrtiću “Veseli patuljci”, kulturnom centru, suradnji sa susjedima, crkvi...

- Bilten smo napravili po uzoru na pazdigradski. Dijelit će se besplatno ispred crkve, a svi će ga dobiti i na kućne adrese - kazao je Prančević za Slobodnu Dalmaciju.

A mi dodajemo da je portal Neslanovac.hr zamišljen kao medij na kojem će svi zainteresirani moći pisati svoje članke i tako i sami postati "novinari". Dovoljno se registrirati i svatko može pisati. (trenutno je nedostupno)

Trenutno Neslanovac ima 145 obožavatelja na Facebook-u. Mi računamo na njih kao na potencijalne suradnike i ovim putem ih pozivamo da dio svog vremena posvete nečemu što se tiče njihovog života u kvartu, ideja o životu kvarta, problema s parkiranjem, škovacama, šetanjem pasa, travnjacima ili bilo s čim. Želimo ovim poručiti kako mali čovjek može napraviti puno toga, a također želimo osvijestiti ljude da sudjeluju u životu svoga kvarta

Također imamo i "Neslani forum" koji služi za razmjenu ideja, promoviranje vlastitih ideja i stavova i što je najvažnije za jedno uljuđeno svađanje. (ako nekome nije jasno što znači "uljuđeno svađanje" neka to iznese na forumu, pa ćemo mu odgovoriti i bit će mu jasnije). Želimo promovirati uljuđeno i kulturno svađanje kao vrlo važnu komponentu mentalne higijene.

Probajte, sigurno će vam se svidjeti, jer se radi o VAMA, o VAŠEM kvartu i VAŠIM životima. Nemojte ostati pasivni prema stvarima koje VAS se tiču najizravnije.

Također planiramo osnovati i udrugu građana koja bi aktivno sudjelovala u javnom životu grada i kotara. Udruga bi nastojala osmisliti, promovirati i organizirati kulturne, zabavne, edukativne i druge aktivnosti u Neslanovcu. Ideja je da se mobiliziraju svi studenti, kao najpropulzivniji dio populacije, ali i svi drugi su dobrodošli, bez obzira na starost, spol, vjeru, politička opredjeljenja itd.

S tim u vezi, pozivamo sve zainteresirane da se jave na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo zajedno pripremili osnivanje udruge.

Zadnjih dana primjetili smo živost na ulicama (ljudi žustro raspravljaju o izborima 18.04.) i na internetskom portalu Neslanovac.hr (jučer, 12.04.2010. imali smo više od 250 posjeta) što nas jako veseli. Zato ne dopustimo da ta živost zamre, aktivirajmo se, pišimo, komentirajmo, svađajmo se, sudjelujmo na bilo koji način.

Administrator

Odricanje odgovornosti

Ovo su internetske stranice građana splitskog kvarta Neslanovca i ne predstavljaju mišljenje i stav Vijeća Gradskog kotara Neslanovac ...

Opširnije

 

Elektronički bilten Neslanovca

Želiš li znati što se događa u Neslanovcu? Upiši se na listu primatelja našeg elektroničkog biltena i budi informiran o svim novostima važnim za naš kvart!