Rezerviranje mjesta za parkiranje u Neslanovcu

U našem lijepom kvartu svačega smo se nagledali. Prolaze nam tu autobusi na kat, pretovareni kamioni koji lome sve pod sobom (asfalt, šahte, instalacije), ograđivanje parkirnih mjesta na javnoj površini itd. itd.
Pisali smo o pohvalnoj pojavi pretvaranja, ponekad i zapuštenih dvorišta, u mjesta za parkiranje, čime se vozila uklanjaju s pretrpanih ulica, a sve to pridonosi većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Najnovija pojava, ali sasvim suprotnog predznaka, koja nam je privukla pažnju je rezerviranje parkirnog mjesta na javnoj površini.

Nešto slično kao što su na plažama neki ostavljali šugamane da im čuvaju mjesto za sutra, tako na parkiralištu ispred zgrade u Kupreškoj neki sebi rezerviraju mjesto kantama od jupola, betonskim blokovima, kockama i sl.


Neke općine poduzele su odlučne korake protiv „rezerviranja“ mjesta na plažama, pa se nadamo da će i naš Grad Split poduzeti jednako tako odlučne korake protiv „rezerviranja“ mjesta za parkiranje.

Poznato nam je da je Vijeće GK Neslanovca prijavilo problem nadležnoj gradskoj službi. Ali nam je također poznato da su gradske službe najčešće sporije od onoga što bismo mi građani htjeli.

Prisvajanje javne gradske površine u Splitu je konstanta, iako je potpuno protuzakonito. Neslanovac po ničemu do sada nije bio iznimka.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za ljude koji imaju znanje i stav nema mjesta u politici jer ih pojedu nesposobni. Pokraj takvih, nemate šanse!

Elena Perković Paloš