U subotu 24.04.2010. u 19 sati u prostorijama gradskog kotara Neslanovac, održana je proslava Dana kotara. Proslava se već tradicionalno održava uoči blagdana svetoga Marka evenđelista koji je svetac zaštitnik Neslanovca.

Nazočili su mnogi uzvanici: pročelnik službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima Tomislav Bočina, savjetnik Gradonačelnika za sport Ivan Veštić, župnik don Šimun Doljanin, ravnatelj škole Ravne njive Miljenko Bitanga, prijatelji iz susjednih kotareva Brda i Ravnih njiva Ante Brnić i gradski vijećnik Mirko Ramljak kao i mnogi drugi prijatelji našeg kotara.

Predsjednik kotara Prančević, kojemu je i na nedavno održanim izborima potvrđen mandat, u kratkom je uvodnom izlaganju pobrojao dosadašnje uspjehe i radove u kvartu, te izložio plan djelovana u slijedećem razdoblju. Zatim je nazočne pozdravio pročelnik službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima Tomislav Bočina, koji je kratko, telegrafski naglasio kako je uvijek na raspolaganju za sve prijedloge i sugestije, te pozvao na suradnju u vijeću kotara bez obzira na pripadnost strankama i političkim opcijama.

Kasnije, u razgovoru s vašim izvjestiteljem, Bočina je obećao pomoći u realizaciji ideje osnivača portala o objavljivanju izviješća sa sjednica vijeća kotara. To znači da ćete u buduće moći čitati o čemu je raspravljalo vijeće koje ste izabrali, kakve je zaključke donijelo, kako teče provedba tih zaključaka itd. Moći ćete pratiti i ocjenjivati rad vijeća što će, nadamo se, djelovati poticajno na same vijećnike, a i na druge građane da se aktivnije uključe u život našeg kvarta.

Proslava je nastavljena uz elegantni domjenak i prijateljsko druženje, a kao kruna svega zapjevalo se pod vodstvom iskusnog harmonikaša.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić