U subotu 24.04.2010. u 19 sati u prostorijama gradskog kotara Neslanovac, održana je proslava Dana kotara. Proslava se već tradicionalno održava uoči blagdana svetoga Marka evenđelista koji je svetac zaštitnik Neslanovca.

Nazočili su mnogi uzvanici: pročelnik službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima Tomislav Bočina, savjetnik Gradonačelnika za sport Ivan Veštić, župnik don Šimun Doljanin, ravnatelj škole Ravne njive Miljenko Bitanga, prijatelji iz susjednih kotareva Brda i Ravnih njiva Ante Brnić i gradski vijećnik Mirko Ramljak kao i mnogi drugi prijatelji našeg kotara.

Predsjednik kotara Prančević, kojemu je i na nedavno održanim izborima potvrđen mandat, u kratkom je uvodnom izlaganju pobrojao dosadašnje uspjehe i radove u kvartu, te izložio plan djelovana u slijedećem razdoblju. Zatim je nazočne pozdravio pročelnik službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima Tomislav Bočina, koji je kratko, telegrafski naglasio kako je uvijek na raspolaganju za sve prijedloge i sugestije, te pozvao na suradnju u vijeću kotara bez obzira na pripadnost strankama i političkim opcijama.

Kasnije, u razgovoru s vašim izvjestiteljem, Bočina je obećao pomoći u realizaciji ideje osnivača portala o objavljivanju izviješća sa sjednica vijeća kotara. To znači da ćete u buduće moći čitati o čemu je raspravljalo vijeće koje ste izabrali, kakve je zaključke donijelo, kako teče provedba tih zaključaka itd. Moći ćete pratiti i ocjenjivati rad vijeća što će, nadamo se, djelovati poticajno na same vijećnike, a i na druge građane da se aktivnije uključe u život našeg kvarta.

Proslava je nastavljena uz elegantni domjenak i prijateljsko druženje, a kao kruna svega zapjevalo se pod vodstvom iskusnog harmonikaša.