Hrvatska zastavaIz Gradskog kotara Neslanovac zatraženo je od administratora portala Neslanovac.com da skine članak u kojem se traži objavljivanje zapisnika sa sjednica Vijeća kotara Neslanovac.

Namjerno ne želim napisati tko je tražio da se ne bi shvatilo kao napad na osobu. Ne želim napadati osobu, nego lošu praksu i ovo nitko ne bi trebao shvatiti kao osobni napad. Također je od administratora žestoko zatraženo da se potpisuje svojim imenom ispod članaka koje piše, jer kažu da se nebi trebao sakrivati iza imena „administratora“.

Razlog zbog kojeg nema imena autora ispod svakog članka je što se ne želim samoreklamirati i isticati svoje ime. Svatko tko je čitao bilten kotara mogao je vidjeti tko je administrator. I dalje mislim da nije potrebno moje ime ispod članaka, ali svatko, uvijek može kontaktirati sa mnom putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a ako želi dobit će moj broj telefona ili se možemo sastati pa raspraviti stvari koje želi. Dakle, ja kao administrator odgovaram za članke koje sam napisao, a za one koji su preneseni sa drugih medija odgovaraju njihovi autori.

Portal sam pokrenuo sa željom da pomogne informiranju stanovnika Neslanovca u prvom redu vezano za rad Vijeća kotara kao predstavnika svih ljudi koji žive u kvartu. Ponudio sam svima da sudjeluju u radu portala pišući o temama koje ih zanimaju, da komentiraju ono što smatraju važnim, da predlažu itd…. Ali suradnja sa Vijećem kotara je bila nezadovoljavajuća. Nitko iz Vijeća nije našao za shodno u posljednje dvije godine napisati ni slova, osim presjednika Prančevića koji je napisao dva članka o komunalnim zahvatima u Neslanovcu. Ukratko, namjera je bila potaknuti ljude da sudjeluju u radu za dobrobit kotara, ali je odaziv od strane građana do danas nikakav. Nitko od Vijećnika nije niti čitao što se objavljuje na portalu, a kamoli da bi nešto pisao i time informirao svoje glasače o svom radu za koji su mu dali mandat.

Predložio sam da se objavljuju zapisnici sa sjednica Vijeća kotara, kako bi građani bili informirani o radu u kotaru, ali je taj zahtjev doživio dvije godine ignoriranja (nisu dopustili objavljivanje niti su objasnili zašto). Oni misle da nikome ne moraju ništa objašnjavati, kao da ih nismo mi izabrali da nas zastupaju i da nam polažu račune o svom radu.

Do sada su se u rad portala uključile dvije tete iz dva vrtića „Veseli patuljci“ i „Nešpulica“. Objavile su nekoliko članaka, a nadam se da će ih biti još. Osim njih, još don Šimun objavljuje svoje članke u rubrici "Iz župne crkve".

Zbog objektivnosti, tj. kritiziranja svih negativnih pojava u društvu, bez obzira na politički predznak aktera, trpim podjednake napade od pristalica dvije najveće stranke u Hrvatskoj.

Ja sam član jedne stranke, ali ne smatram da moram napadati samo negativnosti „onih drugih“ a loše strane svoje stranke prikrivati. Nisam protiv nikoga zato što je on član ili simpatizer suprotne političke opcije. Trudim se kritizirati loše stvari bez obzira na politički predznak. Za mene je Hrvatska ispred stranke, a sukladno tome i moj kotar Neslanovac mi je ispred stranke.

Mnogima su, nažalost, stranke ispred naroda i Države i neće nikada priznati negativnosti vlastite stranke.

Ja sam protiv nesposobnih političara, protiv nepotizma, protiv korupcije, protiv sramotnog prepucavanja u Saboru (i bilo gdje drugdje: forumi, Fejsbuk itd.), protiv gledanja truna u tuđem oku i pri tom zaboravljanja debla u svome…. Protiv sam svega onoga što je nas Hrvate dovelo do bezperspektivnosti današnje bijede, ekonomske i još više moralne, ljudske.

Protiv sam mnogobrojnih lažnih invalida koji su vezama ili novcem došli do penzije i danas se rugaju poštenim građanima koji jedva preživljavaju jer moraju zaraditi za sebe i za gomilu parazita. Protiv sam onih koji su im to omogućili na štetu cijele braniteljske populacije koja danas upravo zbog tih lopova ima negativan ugled u narodu.

Protiv sam svega što ne valja u mojoj voljenoj Hrvatskoj! I trudim se govoriti i pisati o tome, u nadi da će i moj doprinos koristiti Lijepoj Našoj.

Upravo zato već dvije godine pozivam i druge da mi se pridruže (nažalost bez učinka), jer zajedno bismo bili jači!

Pozivam sve da podrže peticiju na Fejsbuku kojom se traži od Vijeća kotara Neslanovac da omogući objavljivanje zapisnika sa svojih sjednica, kako bismo svi vidjeli o čemu oni raspravljaju i što odlučuju u naše ime!

Ako Vijeće kotara Neslanovac ne želi da zapisnici budu objavljivani, neka nam odgovori ZAŠTO! Rado ću njihov odgovor objaviti na portalu.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić