ZABRANJENO U IME ISUSA KRISTA, SVIMA S NESLANOVCA IĆI U KLADIONICE I AUTOMAT KLUBOVE!
TKO POSLUŠA, BIT ĆE BLAGOSLOVLJEN!

župnik

Zabranjeno u ime Isusa Krista, svima s Neslanovca ići u kladionice i automat klubove!Župnik don Šimun opet sa stupova poziva stanovnike Neslanovca da ne idu u kladionice i mjesta s automatima za kockanje. Ovo je samo nastavak njegovih višekratnih poziva s propovjedaonice i upozorenja o gubitku duše i ljudskog dostojanstva onih koji se prepuste kladionicama.

Kladionice su kod nas postale sastavni dio života mladih i onih manje mladih, koji ne mogu zamisliti dan bez odlaska u kladionicu. Svi se oni nadaju velikim dobicima, a malo ih je koji dobiju. Malo ih je koji vide ikakav problem u svojim posjetima kladionicama nekoliko puta dnevno. Ovako govori jedan „Sve mi je vezano uz kladionicu. O njoj razmišljam, o njoj pričam, koristim kladioničarski sleng, sve gledam iz perspektive kladionice.“

Nitko od njih ne zna novčanu bilancu svoga dugogodišnjeg klađenja i svi misle da su „u plusu“. Oni rijetki dobici ostaju im u sjećanju, a zaboravljaju svakodnevne uloge, čiji zbroj uglavnom višestruko premašuje dobitke. Također malo njih misli da je kladionica prvi korak i dobar put u pravo kockanje.

Malobrojni doktori koji se u Hrvatskoj bave liječenjem ovisnosti o kockanju upozoravaju da u Hrvatskoj ima oko 50 000 ovisnika o kocki. Pretpostavlja se da skoro svaki drugi hrvat koristi razne igre na sreću, od lutrija do kladionica …

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatska sirotinja dopustila je da u dvadeset godina izgubi svako samopoštovanje i dostojanstvo, pustivši da je vode politički spletkari i kriminalci koji su joj ispraznili džepove.