Kolone vozila u tranzitu kroz Mostarsku ulicu u NeslanovcuVijeće našeg kotara malo po malo se uštimava iako bismo voljeli da to ide brže i s manje komplikacija.

Problemi u kvartu su mnogi i često nije jasno dokle se stiglo u rješavanju pojedinih. Pošto mi vijećnici nemamo uvijek najbolje informacije, jer od sjednice do sjednice zna proći i dva mjeseca, posljedično ih nemaju niti stanovnici Neslanovca.

Vijećnici se uglavnom na sjednicama Vijeća iscrpnije upoznaju s predmetima rasprave, a već tjedan kasnije vjerojatno nitko ne pamti pojedinosti, jer osim zapisnika sa sjednica, uglavnom nemamo drugih pisanih tragova.

A zapisnici znaju biti i dosadni za čitanje, dugački dva – tri lista, pa za pronaći neki predmet nekada treba prelistati 3 zapisnika sa isto toliko sjednica, a to nije uvijek praktično.

Zato smo napravili jednu takvu listu na temelju prijedloga vijećnika i građana. Trenutno LISTA PRIORITETA sadrži informacije o projektima, predviđenom roku realizacije, poduzetim radnjama i trenutnom stanju predmeta. Lista se ažurira i osvježava skoro svakodnevno.

Nadamo se da će naša lista prioriteta pomoći da svi imamo bolji pregled onoga što je našem kvartu potrebno i što naše Vijeće kotara radi u tom smislu.

Šaljite nam svoje prijedloge, a mi ćemo se truditi uvrstiti ih u rasprave na sjednicama Vijeća i postupno rješavati.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill