Prošlo je pola godine od kada sam vijećnik u gradskom kotaru Neslanovac.

Do sada sam se pokušao snaći u načinu funkcioniranja stvari. Iz mog dosadašnjeg zalaganja nije proizišla nikakva vidljiva korist za kvart, iako sam se zalagao i davao konstruktivne prijedloge za poboljšanje života u susjedstvu.

Moji su prijedlozi bili sljedeći:

  1. OGLASNI PANOI - da se vidi radno vrijeme, događaji, projekti u najavi te provedeni projekti, jer ovako se čini da se ništa ne radi, a to nije istina. Znate li da imamo besplatno mjerenje tlaka i šećera, da se sastaju određene neprofitabilne udruge, da i sami možete dobiti ključ prostorija za zbor građana ili sl.)

  2. POSTAVLJANJE OGRADE nasuprot Stopa na zidić ispod kojega je rupa cca 3m.

  3. ZELENI NESLANOVAC - sadnja stabala na što više mogućih lokacija uz ceste, zgrade, te kod crkve. Ozelenimo naš kvart da bude što ugodnije mjesto za život  te da dobije jednu gradsku kulturu zelenila (primjer: škola te ispred kafića Pistura)

Ograda na zidu u Mostarskoj ulici u Neslanovca

Sve prijedloge sam mogao iznijeti isključivo u „slobodnoj riječi“ što je u naravi nebitno, jer to nije točka dnevnog reda i ne ulazi u zapisnik. Kada nešto treba staviti na dnevni red  to ne možete na samoj  sjednici  nego treba pisati prije, pa će vladajući odlučiti hoće li vaš prijedlog uvrstiti u dnevni red.

Do sada oporba nije bila oporba, jer je prihvatila sve predloženo radi dobrobiti kvarta i suradnje, dok su vladajući odbili sve prijedloge Ivana Barišića, iskazali teškoće u provođenju i neuvrštavanje u dnevni red prijedloga gosp. Branka Bulića i mojih, iako su po njima dobri, uvijek se iznađe način zbog čega ne budu prihvaćeni.

Zadnja sjednica je po prvi put otvorila iskren dijalog , mogućnost suradnje i prihvaćanje nekih naših ideja a sve za dobrobit kvarta. Možda su svi shvatili da samo želimo bolji, ljepši i ugodniji kvart.

*Darko Vučković nezavisni je vijećnik u Vijeću GK Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Politika je omiljeno igralište mediokriteta, a mediokriteti ne vole da ih se podsjeća na činjenicu da su upravo ono što jesu – mediokriteti s viškom ambicije.

Mirela Holy