Nakon 25 godina postavljena ograda na zid nasuprot Stopa

Prošla je godina dana od početka ovog saziva vijeća kotara, pa sam odlučio napisati nešto o tom razdoblju, a sve u svrhu boljeg uvida građana u rad vijeća, te obveze prema biračima koji su našoj listi ukazali povjerenje. Već sam napisao jedan članak o polugodišnjem radu, na koji se sad ne bih puno obazirao, ali suma prvih pola godine je: puno pokušaja a nikakav uspjeh, tj. vladajuća stranka nije niti uvrštavala moje prijedloge u dnevni red.

Nakon više usmenih prijedloga koji nakon završene sjednice odu u vjetar, napravio sam i pismeni konkretan prijedlog:

  1. POSTAVLJANJE ZAŠTITNE OGRADE NASUPROT STOPA,  
  2. SADNJA STABALA ISPRED KOTARA I KRIŽANJE MOSTARSKE S KUPREŠKOM.

Prijedlog je uvršten u dnevni red i jednoglasno usvojen (velikom dobrotom naših susjeda vijećnika koji su trenutno vladajući te imaju mogućnost odbiti svaki prijedlog) te je jednim dijelom i realiziran (točka 1. na slici). 

Neki bi sve probleme Neslanovca riješili za pet minuti

Stvari u kotaru (kvartu) se ne mijenjaju brzinom kojom bih ja želio. Čak i za ove male pothvate potrebno je uložiti jako puno slobodnog vremena i volje. E tu dolazimo i do naslova i onog najvažnijeg, a to je volja građana Neslanovca da nešto promijene.

Ivan Barišić kao nositelj i organizator liste, koristi svaki slobodan, a i onaj radni trenutak, da smisli ili učini nešto za ovaj naš Neslanovac. Također i ja (u manjoj mjeri), ali zaista ne prođe dan a da ne razmišljam o tome što bi  sve trebalo učiniti za naš kvart.

Ali kvart je naš kad me sretnete ili sidnete u Pisture pa počnete s izrugivanjem, sprdanjem i govorima kako bi vi to sve riješili za pet minuti, al' eto sad baš niste od volje. Kada vam pristupimo ozbiljno s istinskom željom da se pridružite, da date svoj prijedlog, svoj obol, da nešto stavite na papir, da organiziramo zbor građana, da se svi aktiviramo - tada to prestaje biti vaš kvart a postaje Barijev i moj.

Prijatelji dragi (susjedi) svi znamo i možemo pljuvat po svemu jer to je Splitski mot, a doma sidit i nevidit stvarne potrebe tj. S NESLANOVCA NE VIDIT NESLANOVAC. (a kako li se tek vidi iz Banovine)

A zadovoljstvo ako napravimo nešto za našu dicu ostaje neprocjenjivo.

Uključite se na bilo koji način, javite se da napravimo nešto zajedno!

Imam već novih prijedloga koji tek trebaju ići na dnevni red, ali nažalost novca za ovu godinu više nema, jer imamo mali proračun.

*Darko Vučković nezavisni je vijećnik u Vijeću GK Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Htjeli mi to vidjeti ili ne, organizaciju nacije nam dominantno vode samoupravni klijentelisti, partitokratski nepotisti i dominantno neznalice. Pritom nije bitno jesu li oni 'lijevi' ili 'desni'!

Davor Pavuna