Mala Lana Budimir kći je našeg susjeda i već duže od godine dana boluje od opake bolesti neuroblastoma.

Dosad je prošla kemoterapije i zračenja u Zagrebu, a liječenje je nastavljeno u Salzburgu. Naravno, liječenje je izrazito skupo, a samo jedna od minimalno pet preporučenih imunoterapija stoji deset tisuća eura.

POMOZIMO JOJ! Spasimo jedan dragocjeni život! Za sve koji mogu i žele materijalno pomoći Lani, prilažemo potrebne podatke.

Silvana Budimir
Vukovarska 113, Split
HR88 2330 0033 1540 3450 2 
SPLITSKA BANKA d.d.

Lana ne da mami da plače, dok priča što je sve njezina djevojčica prošla kada je na postojeću iscrpljujuću bolest dobila još i vodene kozice. Virusom se zarazila u bolnici.

Lana je iz Splita s majkom i bakom doputovala u Zagreb kako bi se liječila. U svome je gradu ostavila komadić srca. Kaže kako joj naime, jako fali 17-godišnja sestra, kao i njene bake. 

Nažalost, kako bi platila liječenje potrebno joj je i ono materijalno bogatstvo, kojeg Lanina obitelj nema. Iako u KBC- u Rebro rade sve što je u njihovoj moći i Lana će ondje nastaviti liječenje, mora i u Austriju. 


Hrabru Lanu napala je opaka bolest kostiju... by sinjem 

"Moramo pokušati s tom imunoterapijom, koja je pokazala dobre rezultate na djeci sličnih dijagnoza. i da se konačno riješimo tih bolesti", rekla je Silvana. 

Jedna imunoterapija u Austriji košta oko 10 tisuća eura.

No, jedna neće biti dovoljna. Lani treba puno više novca. Ona u nedjelju treba otputovati, a to neće moći ako joj ne pomognemo. Kada bi se liječenje moglo platiti ljubavlju, njezina majka od nas ne bi ništa tražila. Imala bi i za dati drugima.

Akcija pod nazivom “Vratimo Lani kikice” započinje humanitarnom večeri, u “Vintage baru” u petak, 6. studenog. Sve okupljene će tu večer zabavljati Harpoon band, a biti će organizirana tombola, lutrija i aukcija. Humanitarcima možete pomoći i vi ako se uključite u borbu i do petka pomognete svojim prijedlozima i donacijama usluga (frizerski saloni, putničke agencije, rent a car kuće) za samu lutriju.

Pridružimo se, pomozimo svatko onako kako može!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalna redarica za GK-a Neslanovac je ĐURĐICA MILAVIĆ, mob. 098 446 404, a zamjena je IVAN ELEZ, mob. 098 443 819

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić