Ovdje možete pročitati detaljne upute popraćene slikama za postati autor na portalu Neslanovac.

Klikom na jedan od dva natpisa "Registracija" na naslovnici otvori se obrazac za registraciju. Upišite svoje ime i prezime, korisničko ime koje želite, e-mail adresu te lozinku dva puta. Možete odabrati i svoj avatar. Polja označena asteriskom (*) su obavezna.

Nakon što završite registraciju, dobit ćete poruku da je vaš korisnički račun kreiran i da ga trebate aktivirati klikom na aktivacijski link u e-mailu koji ste dobili. Nakon toga dobit ćete poruku: "Aktivacija je završena! Vaš korisnički račun je uspješno aktiviran. Sada se možete prijaviti koristeći korisničko ime i lozinku koje ste odabrali pri registraciji."

Nakon prijave otvara se obrazac za uređivanje teksta "Editor" (slika 4). Trebate upisati naslov i sadržaj. Sadržaj možete kopirati pa zalijepiti ako ste ga već napravili u nekom drugom programu za pisanje. Poželjno je tekst iz worda najprije kopirati u neki program za obradu jednostavnog teksta, npr. "Notepad" koji je dio windowsa, kako bi se poništila formatacija iz worda jer ona nije prikladna za objavu na internetskim stranicama.

Možete dodati i jednu ili više slika. Poželjno je da su slike formata 800x600 piksela, ali ako ih ne umijete smanjiti, pošaljite kakve jesu, mi ćemo se pobrinuti za to.
Zatim odabrati "Sekciju" i "Kategoriju" gdje želite objaviti tekst. Na primjer: učenik osnovne škole Ravne njive odabrat će sekciju Škola, a kategorija će se sama odabrati, jer je trenutno jedina. Kasnije ih može biti više pa će odabrati onu koja mu najviše odgovara.

U dnu stranice su "Meta podaci" (slika 5). To su ustvari podaci o podacima, tj. možete, ali ne morate upisati kratki opis teksta u polje "Opis", a dobro je upisati poneku ključnu riječ kako bi pretraživači kao Google, Yahoo itd. bolje indeksirali vaše stranice. Ključne riječi su u stvari najvažnije riječi u tekstu, npr: škola, osnovna škola, Ravne njive, učenici, radovi učenika ..... itd. ovisno o čemu pišete tekst.

Obavezno spremiti dodani članakNa kraju obavezno treba kliknuti na "Spremi" (nalazi se u "Editoru" iznad teksta, slika 7) i time će tekst biti upisan u bazu podataka i stavljen na listu čekanja za objavljivanje. Čim ga urednik pregleda i odobri, postat će javan i dostupan za čitanje svima.

Ovo je vrlo jednostavno i nebi trebalo plašiti nikoga. Slobodno probajte, pišite, ne možete ništa pokvariti. Administrator će ispraviti eventualne greške u tekstovima, te ih prilagoditi za objavljivanje po potrebi.

Što god vas zanima možete pitati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., bit će nam zadovoljstvo pomoći vam.

Još jedanput pozivamo: REGISTRIRAJTE SE I PIŠITE!