Radovi koji se posljednjih dana obavljaju u Mostarskoj ulici, učinili su da opet imamo divni mir koji smo izgubili prije nekoliko godina, od kada ta ulica služi za tranzit cijelome Splitu, a i šire. I neke su ponukali da se upitaju: jeli moguće opet ostvariti tu čežnju da Mostarska ulica služi samo lokalnim stanovnicima, a ne više nebrojenim kamionima, dostavnim vozilima, automobilima u prolazu prema Solinu itd.

S ciljem okupljanja što više ljudi oko te ideje, otvorena je i grupa na Facebooku "Vratite nam našu Mostarsku". Osnivač grupe piše:

"Želimo Mostarsku ulicu osloboditi tranzitnog prometa i vratiti je ponovno na korištenje stanovnicima Neslanovca. Postalo je neizdrživo živjeti u Mostarskoj ulici (i oko nje) u zadnjih nekoliko godina, od kada je ta ulica postala glavni tranzitni pravac za sve koji žele na najbrži način doći sa Brda, Kmana, Kacunara, Sučidra ... itd. do Tomija u Solinu ili Građe i općenito do industrijske zone u Dujmovači. Tuda prolaze teški kamioni, unatoč znaku ograničenja do 3,5 tona, jedva se provlačeći između vozila parkiranih svakako s obje strane ulice. Svakodnevne kolone, zastoji, vraćanja u rikverc, jurnjave suludim brzinama, onemogućavaju normalan život i kretanje Mostarskom ulicom.

Želimo preusmjeriti tranzitni promet iz Neslanovca, prema velikim gradskim ulicama, kao Solinskoj u Dujmovači, Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Za one koji se preusmjere tim ulicama, ništa se bitno neće promijeniti, osim što će najvjerojatnije brže svladavati svoje svakodnevne dionice. A za nas u Neslanovcu, promijeniti će se puno toga, nabolje. Naša će djeca mirnije i sigurnije moći hodati nesretnom Mostarskom ulicom koja niti nogostupa nema.

Podržite nas, kako bismo se oduprli tom neizdrživom prometnom pritisku!
Sad je odlična prilika, jer je promet prekinut zbog radova na kanalizaciji. Svi koji su do sada u tranzitu prolazili našim naseljem, naviknuti će se na alternativne pravce. Trebamo samo ustrajati u tome da se nikada više ne vrate prolasku kroz Neslanovac. Neka samo i dalje koriste druge prikladnije, gore spomenute pravce."

Pridružite se grupi za Mostarsku! Izborimo se zajedno za našu ulicu!