Radi informiranja stanovnika našeg kvarta o radu naših zastupnika u Vijeću kotara Neslanovac, urednik portala Neslanovac.hr, u ponedjeljak 15.11.2010. poslao je sljedeći dopis Vijeću kotara Neslanovac. Predlaže se suradnja u informiranju građana, po principu da portal nudi tehničke i medijske usluge objavljivanja zapisnika sa sjednica Vijeća kotara i drugih dokumenata. Od Vijeća kotara se očekuje da prepozna prednosti ovakve ponude, te da započne suradnju (nadamo se dugotrajnu i plodonosnu) s portalom www.neslanovac.hr na dobrobit svih stanovnika ovoga kvarta.

Ivan Barišić
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
  Split, 15.11.2010.

Gradski kotar Neslanovac
Sarajevska 30 d
21 000 Split

Poštovani,

obraćam vam se u svojstvu urednika internetskog portala www.neslanovac.hr i stanovnika gradskog kotara Neslanovac.

Radi boljeg informiranja građana o radu gradskog kotara Neslanovac, predlažem da počnemo zajedno objavljivati integralnu verziju zapisnika sa sjednica Vijeća kotara Neslanovac. Kao urednik, tehnički ću omogućiti objavljivanje i pobrinuti se da bude kvalitetno izvedeno. S vaše strane, dovoljno će biti da tajnica, na gornju adresu elektronske pošte, pošalje dokument u wordu, koji uvijek piše i dostavlja Gradu Splitu. Znači da neće imati nekog velikog dodatnog posla, jer se to radi s nekoliko klikova mišem i vrlo je jednostavno.

Danas svoje zapisnike objavljuju svi Splitski kotarevi koji imaju svoje internetske stranice, osim Neslanovca: Visoka, Gripe, Sučidar i Žnjan.

Razlozi zbog kojih predlažem objavljivanje zapisnika su sljedeći:

  • to je najbolji način promocije rada Vijeća kotara
  • odličan način za zainteresirati više ljudi za rad za opće dobro (reagiranjima, prijedlozima, kritikama) a sve bi to u konačnici vodilo konstantnom poboljšanju rada Vijeća
  • najbolji način za razuvjeriti one koji govore da se u kvartu ništa ne radi i da Vijeće kotara ničemu ne služi
  • odlično sredstvo kontrole rada Vijeća, koje bi poticajno djelovalo na članove Vijeća da rade još bolje i savjesnije
  • zapisnike objavljuju svi kotarevi koji imaju tehničke mogućnosti (internetske stranice)
  • i zadnje, ali ne najmanje važno: Vijeće kotara ima moralnu obavezu, pravovremeno i potpuno informirati birače o svome radu

Molim Vijeće kotara da na ovaj prijedlog odgovori službeno i pismeno. Odgovor će, kao i ovaj dopis, biti objavljen na portalu www.neslanovac.hr.

Očekujem da ćete prepoznati prednosti ove ponude, te da ćemo započeti suradnju (nadam se dugotrajnu i plodonosnu) na dobrobit svih stanovnika ovoga kvarta.

Ako su Vam potrebna bilo kakva pojašnjenja, stojim Vam na raspolaganju. Sve ovo je za kotar potpuno besplatno.

Zahvaljujem Vam na pozornosti.

S poštovanjem
Ivan Barišić