Odricanje odgovornosti www.neslanovac.comKako bi se udovoljilo prijetećem dopisu Vijeća kotara Neslanovac, konzultirali smo se s nekim dobronamjernim ljudima, među kojima i s predsjednikom GK Gripe Marinom Giljanovićem čiji mail možete pročitati na portalu.

  • Odlučili smo promijeniti naslov početne stranice iz „Gradski kotar Neslanovac-Split“ u „Neslanovac-Split“.
  • Natpis u logotipu zaglavlja portala promijenili smo iz „Neslanovac Gradski kotar Split“ u „Neslanovac Naš kvart Split“.
  • U donjem desnom uglu početne stranice dodali smo izjavu o „Odricanju odgovornosti“ gdje stoji „Ovo su stranice građana Neslanovca i ne predstavljaju mišljenje i stav članova Vijeća Gradskog kotara Neslanovac“

Vjerujemo da će to biti dovoljno i da nikoga neće dovesti u zabludu da je naš portal službeno glasilo Vijeća kotara Neslanovac.

Osobno vjerujem da imamo pravo koristiti u naslovu stranice izraz „Gradski kotar Neslanovac-Split“. Taj izraz nije zaštićen i ograničen na isključivu upotrebu jedinicama lokalne samouprave, tj. kotarevima. Taj izraz ne označava kotar isključivo kao službenu jedinicu lokalne samouprave, nego i kao jednu teritorijalnu stvarnost u kojoj žive neki ljudi koji mogu slobodno koristiti izraz i kazati npr: Ja živim u gradskom kotaru Neslanovac u Splitu, ili … u gradskom kotaru Neslanovac-Split. Zbog toga držim da nam nitko ne može osporiti pravo koristiti izraz „Gradski kotar Neslanovac-Split“ na naslovnici portala.

Ali, odlučili smo popustiti i ukloniti ono što je moglo izazivati nedoumice. Odlučili smo popustiti zbog toga što je portal zamišljen kao mjesto okupljanja i suradnje na dobrobit svih, a ne kao mjesto sukoba i osobnih taština. Popuštamo i jer vjerujemo u dobre namjere Vijeća kotara, usprkos svemu. Vjerujemo da će vijećnici uvidjeti sve prednosti koje ima ovakvo sredstvo informiranja.

Ja osobno, spreman sam prepustiti uređivanje portala nekome drugome tko bi nastavio s radom i ispunjavanjem svrhe portala, a to je kvalitetno, iscrpno i pravovremeno informiranje građana, ako sam ja prepreka suradnji.

Vijeću kotara ponovo nudim slobodno objavljivanje informacija i tekstova, bez ikakve moje intervencije, jer portal ima tehničke mogućnosti za to. Kod svakog članka može stajati ime autora ili nekakav drugi natpis, koji bi označavao da je taj članak odobrilo ili napisalo Vijeće kotara.

Nemojmo zaboraviti da smo svi mi u službi građana. Oni u Vijeću službeno, jer su izabrani na dužnosti vijećnika, a ja neslužbeno, jer svojevoljno želim pridonijeti zajedničkom boljitku. Zato je baš bez veze ne surađivati zbog osobnih taština.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić