Druženje uz 100 lita HajdukaU četvrtak 10.02.2011. u 18.00 u hotelu Zagreb, udruga Naš kvart održala je dosad najposjećeniju tribinu u ciklusu „druženja uz kolačiće“. Tribina poda nazivom „Družimo se sa 100 lita Hajduka“  ugostila je istaknute igrače Hajduka Dražen Mužinića Frfu, Iku Buljana, Dragana Holcera i Antu Mišu, koji su pod dirigentskom palicom voditelja Vedrana Očašića govorili o zlatnim vremenima Hajduka.

Iz publike su ih pratili i pljeskali im Ivica Mornar, Tomislav Erceg, Putnik i Vlatko Đolonga.

Pjesmom su druženje uljepšali klapa Zvončac, splitski kantautor Lvky s navijačkom pjesmom svoga strica Arsena Lukića iz 1971. a koja će se naći na njegovom novom albumu, te guslar Mate Buljubašić.

Dvjestotinjak posjetitelja oduševile su priče o sedamdesetim i osamdesetim godinama prošloga stoljeća, o utakmicama s Partizanom, Hamburgerom, Zvezdom, o trenerima Iviću, Mladiniću i drugim legendama Hajduka. Pravo oduševljenje izazvao je Frfa svojom pričom o obećanju trenera Ivića prije utakmice s Partizanom 1976. u Beogradu, gdje su „bili“ pobijedili 6:1.

U svlačionici smo svi bili nervozni, bila je to utakmica biti ili ne biti. Pobjedom bismo se vratili u igru za titulu, a s porazom bismo izgubili sve šanse. Trener Tomislav Ivić je posebno bio uznemiren, stalno je nemirno šetao. Prišao sam mu i pitao ga što bi dao za današnju pobjedu - sjeća se Frfa tih trenutaka.
- Sve, sve! Sve bih dao - poskočio je Ivić.
- Evo, ovako, mi ćemo danas pobijediti ako nam dopustite da Vas gledamo kako činite seks - rekao je Frfa 1976. Iviću. Ivić je pristao na "nagodbu", te su na travnjak hajdukovci istrčali nasmijani, opušteni. S druge strane, igrači Partizana bili su u grču. Pred njima je bila prevažna utakmica. Hajduk je ostvario veliku pobjedu, ali Ivić nikad nije održao obećanje.

Nakon zanimljivih priča, nastavljeno je druženje uz kolačiće iz „kuhinje udruge Naš kvart“.

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić