Već nekoliko dana grupa naših susjeda prikuplja potpise na peticiju kojom se traži uklanjanje antene za mobilnu telefoniju firme T-mobile s jedne privatne kuće usred Neslanovca. Do sada je prikupljeno više od 450 potpisa, što znači oko 10% stanovništva cijelog Neslanovca, iako je peticija potpisivana samo u najužem dijelu kvarta u neposrednoj blizini same antene.

Obzirom na broj potpisa na peticiji, izgleda da nitko ne želi u blizini takvu antenu.

 Znanstvenici različito govore o štetnim učincima telekomunikacijskih antena, a telefonski operateri kažu da antene uopće nisu štetne. Iako ne postoje relevantna istraživanja i dokazi o štetnosti zračenja takvih antena, svi se slažu da dobro sigurno ne čine.

Konkretno ovu antenu u Neslanovcu dovodi se u vezu s mnogim oboljenjima od malignih bolesti, a popisivači su evidentirali preko 30 oboljelih i umrlih u zadnjih nekoliko godina, u krugu od stotinu metara oko antene.

Popisivači su nam naglasili da peticija ni u kom slučaju nije usmjerena protiv obitelji na čijoj se kući nalazi. Peticija je isključivo protiv antene za koju kažu da je najjača na području Splita i da joj je domet 34 km.

O svemu su obavijestili nadležne institucije kao i medije, a kažu da će biti organizirani i prosvjedi, ukoliko bude potrebno.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Htjeli mi to vidjeti ili ne, organizaciju nacije nam dominantno vode samoupravni klijentelisti, partitokratski nepotisti i dominantno neznalice. Pritom nije bitno jesu li oni 'lijevi' ili 'desni'!

Davor Pavuna