Hajdukov grb u NeslanovcuDanas 23.02.2013. uoči derbija Hajduka i Dinama, na tromeđi triju bratskih kvartova Neslanovca, Brda i Ravnih njiva, ispred kafića Pistura, Torcida Brda postavila je spomenik Hajduku.

Sastoji se od divnog hajdukova grba izrađenog u mozaiku, koji je postavljen na oko tonu težak kameni blok od bijelog Segeta.

Torcida Brda namjeravala je spomenik postaviti na 102. hajdukov rođendan, ali izrada je malo kasnila, pa je odlučeno da to bude uoči vječnog derbija Hajduka i Dinama.

Slavlje je počelo još prije podne, kada su počeli radovi na postavljanju, a proteglo se do dugo u noć. Torcida je ispekla na gradele dvadesetak kila mesa, bilo je buđole, sira, pića, a slavlje je uveličalo dvjestotinjak navijača.

Poseban doživljaj bio je nailazak tradicionalnog karusela hajdukovih navijača, koji je popraćen mnogim bengalkama, petardama i trubama.

Ovo je, čini se prvi spomenik u ovim kvartovima otkad je davne 1988. jedan naš buntovni susjed eksplozivom srušio spomenik koji je bio postavljen na igralištu kraj tadašnje OŠ Veljko Neškovčin, a što je stanovništvo tadašnjih Brda oduševljeno pozdravilo. Radilo se o spomeniku koji je obilježio sadnju 88 stabala za 88 godina života (nekima dragog) diktatora, druga Tita.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić