Na nedavnom skupu građana o gužvama u Mostarskoj zaključeno je da ćemo pripremiti prosvjednu peticiju, prikupiti potpise i predati je Vijeću kotara kako bi je proslijedilo u Banovinu.

Pripremajući tekst peticije zaključili smo da je bolje pričekati da prođe ljeto, jer će gradska uprava raditi s drastično smanjenim intenzitetom, pa vjerujemo da peticija ne bi izazvala željeni učinak.

Na petnaestoj sjednici Vijeća kotara raspravljali smo o ovome problemu i zaključili da će Vijeće također uputiti nadležnim službama Grada pismeni zahtjev za rješenjem problema prometovanja Mostarskom i Hercegovačkom ulicom i podsjetiti na dana usmena obećanja. Istovrsni dopis Vijeće će uputiti i Prometnoj policiji.

Za sada vam dajemo nacrt teksta peticije i očekujemo vaše prijedloge za njeno poboljšanje. Možda se nismo svega sjetili, a vi imate neku dobru ideju. S prijedlozima se možete javiti ili porukom na našoj stranici na Facebook-u ili elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svaki prijedlog ili kritika su dobrodošli.

Nacrt teksta peticije

Nama stanovnicima kotara Neslanovac dozlogrdile su svakodnevne kolone i gužve vozila u Mostarskoj ulici. Oko dvije tisuće vozila svaki dan prođe uskom Mostarskom ulicom, a barem dvije trećine njih kroz naš kvart uglavnom prolaze u tranzitu prema Solinu, Kaštelima i drugim još daljim odredištima. 

Upozoravali smo više puta i na razne načine da ta ulica nema nikakve uvjete za primiti toliki promet, ali vi ste se potpuno oglušili na to.

Ovaj put od vas tražimo;

1. da u roku od par dana (najviše 10) pošaljete stručnu službu koja će najhitnije predložiti mjere:

  • za smanjivanje broja vozila u tranzitu kroz Neslanovac,
  • za smanjenje brzine kretanja kroz kvart,
  • koje će osigurati sigurno kretanje pješaka, posebno djece Mostarskom,

2. da se bez odgađanja počne raditi na dovršavanju gradnje preostalih 600 m Zagorskog puta.

U suprotnom ćemo se koristiti svim zakonitim sredstvima za ostvarenje svojih legitimnih građanskih interesa.

Peticiju bismo uputili gradonačelniku Ivi Baldasaru, pročelnicima Špiru Cokariću i Anti Krželju, te voditelju Damiru Babiću.

*Ivan Barišić nezavisni je vijećnik u Vijeću kotara Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić