Na nedavnom skupu građana o gužvama u Mostarskoj zaključeno je da ćemo pripremiti prosvjednu peticiju, prikupiti potpise i predati je Vijeću kotara kako bi je proslijedilo u Banovinu.

Pripremajući tekst peticije zaključili smo da je bolje pričekati da prođe ljeto, jer će gradska uprava raditi s drastično smanjenim intenzitetom, pa vjerujemo da peticija ne bi izazvala željeni učinak.

Na petnaestoj sjednici Vijeća kotara raspravljali smo o ovome problemu i zaključili da će Vijeće također uputiti nadležnim službama Grada pismeni zahtjev za rješenjem problema prometovanja Mostarskom i Hercegovačkom ulicom i podsjetiti na dana usmena obećanja. Istovrsni dopis Vijeće će uputiti i Prometnoj policiji.

Za sada vam dajemo nacrt teksta peticije i očekujemo vaše prijedloge za njeno poboljšanje. Možda se nismo svega sjetili, a vi imate neku dobru ideju. S prijedlozima se možete javiti ili porukom na našoj stranici na Facebook-u ili elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svaki prijedlog ili kritika su dobrodošli.

Nacrt teksta peticije

Nama stanovnicima kotara Neslanovac dozlogrdile su svakodnevne kolone i gužve vozila u Mostarskoj ulici. Oko dvije tisuće vozila svaki dan prođe uskom Mostarskom ulicom, a barem dvije trećine njih kroz naš kvart uglavnom prolaze u tranzitu prema Solinu, Kaštelima i drugim još daljim odredištima. 

Upozoravali smo više puta i na razne načine da ta ulica nema nikakve uvjete za primiti toliki promet, ali vi ste se potpuno oglušili na to.

Ovaj put od vas tražimo;

1. da u roku od par dana (najviše 10) pošaljete stručnu službu koja će najhitnije predložiti mjere:

  • za smanjivanje broja vozila u tranzitu kroz Neslanovac,
  • za smanjenje brzine kretanja kroz kvart,
  • koje će osigurati sigurno kretanje pješaka, posebno djece Mostarskom,

2. da se bez odgađanja počne raditi na dovršavanju gradnje preostalih 600 m Zagorskog puta.

U suprotnom ćemo se koristiti svim zakonitim sredstvima za ostvarenje svojih legitimnih građanskih interesa.

Peticiju bismo uputili gradonačelniku Ivi Baldasaru, pročelnicima Špiru Cokariću i Anti Krželju, te voditelju Damiru Babiću.

*Ivan Barišić nezavisni je vijećnik u Vijeću kotara Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill