Kandidacijska lista grupe birača Ivana Barišića

Prije nešto više od dvije godine naša nezavisna lista osvojila je dva vijećnička mjesta na izborima za Vijeće kotara Neslanovac.

U rad smo krenuli puni entuzijazma, vjerujući da mnoštvo naših ideja i naša volja za promjenama i napretkom mogu dosta dobra donijeti našem kvartu Neslanovcu.

Ali naš entuzijazam i optimizam od samog početka rada u Vijeću kotara naišao je na jednu, gotovo nepremostivu prepreku: 4 vijećnika HDZ-a koji po diktatu predsjednika stranačkog ogranka mogu blokirati svaku našu inicijativu, a to su nerijetko i činili. 

Naš ogromni trud u pripremi prijedloga za sjednice često je bio anuliran jednom riječju spomenutog predsjednika stranačkog ogranka kojemu se silom stranačke stege pokoravaju vijećnici HDZ-a, kao u slučaju kada smo već na drugoj sjednici predložili i tražili da se objavljuju zapisnici sa sjednica Vijeća kako bi svi mogli vidjeti što i kako Vijeće radi. Tada je većinom od 4 glasa HDZ-a naš prijedlog ne samo odbijen, nego nisu dopustili niti raspravu o njemu o čemu smo pisali u članku „Đapić (HDZ): Portal www.neslanovac.hr je kamen spoticanja u Neslanovcu“.

Takvo neprijateljsko držanje kolega vijećnika iz vladajuće većine s vremenom je dovelo do zamora. Usprkos uloženom ogromnom trudu, vrlo se malo naših prijedloga probilo i na kraju ostvarilo.

Nitko nije zadovoljan

Upozoravali smo da održavanje sjednica svaka tri mjeseca ne pridonosi učinkovitosti, nego naprotiv, umrtvljuje svaku inicijativu, što smo svi mi nezavisni vijećnici osjetili na svojoj koži. 

Iako smo unatoč svemu uspjeli progurati i ostvariti neke stvari, nismo zadovoljni ni mi, a sigurni smo ni naši podupiratelji i birači. Oni su od nas očekivali više, isto kao i mi sami od sebe.

Sve to nas je potaklo da pokušamo naći drukčiji način djelovanja. 

Tako je nastao projekt ČETVRTkom u ČETVRTi.

Što je ČETVRTkom u ČETVRTi i kako to može biti dobro za kvart (četvrt)?

Jednoga četvrka u mjesecu naša dva vijećnika Darko Vučković i Ivan Barišić bit će u prostorijama kotara na raspolaganju svima koji imaju bilo kakva pitanja, probleme ili prijedloge. Naši vijećnici rado će poslušati što vi imate za reći. Vjerujemo da u izravnom kontaktu možemo bolje razumjeti zajedničke probleme i želje.

Nadamo se da će susreti ČETVRTkom u ČETVRTi doprinijeti da naš Neslanovac bude bolje mjesto za život.

Zato vas sve pozivamo da dođete i svojim mišljenjem pomognete da učinimo još više za naš kvart!  

Prvi sastanak ČETVRTkom u ČETVRTi bit će 15. rujna. DOĐITE!