Prošli tjedan održan je prvi u nizu susreta ČETVRTkom u ČETVRTi o čemu smo pisali u članku Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja pa ćemo se u ovom članku zadržati na drugim aspektima tog događaja.

Primijetili smo da je dosta ljudi mislilo da se radi o sastanku ili skupu s kojega će se organizirano krenuti u borbu za rješavanje nagomilanih problema našeg kvarta i to odmah.

ČETVRTkom u ČETVRTi je susret stanovnika i predstavnika u Vijeću kotara

Zapravo je smisao tog prvog sastanka u nizu bio da mi nezavisni vijećnici s liste birača Ivana Barišića damo priliku stanovnicima Neslanovca da nam iznesu svoje probleme, ideje, htjenja, prigovore ili bilo što drugo što bi se ticalo zajedničkog života u našem kvartu. Kao izabrani predstavnici želimo biti u izravnom kontaktu s ljudima na jedan organiziran i strukturiran način.

Važno je razumjeti da su naši nezavisni vijećnici u Vijeću kotara Neslanovac oporba, a HDZ vladajući.

Vijeće kotara Neslanovac sastoji se od 7 članova, 4 iz HDZ-a i tri nezavisna vijećnika, od kojih su Darko Vučković i Ivan Barišić predstavniciliste birača Ivana Barišića, te Branko Bulić kao predstavnik istoimene liste birača. Predsjednik Vijeća kotara je Mirko Prančević iz HDZ-a, a njegov zamjenik Željko Đapić iz iste stranke.

Preporučujemo svima pročitati nekoliko članaka na našem portalu kako bi dobili jasniju sliku o odnosima koji postoje unutar Vijeća kotara.

Na prvom susretu građani koji su došli upoznali su nas sa svojim problemima koji nisu ni mali ni jednostavni. Mi ćemo već na sljedećoj sjednici Vijeća kotara Neslanovac koja će se održati u srijedu 28. rujna iznijeti njihove probleme i vidjeti što se može učiniti.

Želimo napomenuti da svatko može prisustvovati sjednicama Vijeća uz pismenu najavu tajnici kotara barem tri dana prije početka sjednice.

Za sada smo odlučili susrete ČETVRTkom u ČETVRTi održavati jednom mjesečno, tako da će drugi susret biti polovinom listopada. Bude li potrebe susreti se mogu održavati i svako dva tjedna.

Opet koristimo priliku pozvati ljude da na idući susret ČETVRTkom u ČETVRTi dođu razgovarati o svojim problemima, a mi ćemo u okviru svojih mogućnosti pokušati pomoći da se oni riješe. O datumu sljedećeg susreta bit će te pravodobno obaviješteni.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill