Ovih dana dobio sam odgovor od Filipa Butorovića, Pročelnika Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, na moj upit o korištenju prostorija kotara za potrebe rada naše nezavisne liste s građanima. Odgovor je prava pljuska lokalnom HDZ-u i njihovim pokušajima da mi ograniče korištenje prostorija.

Podsjećam da smo prošle godine u rujnu započeli susrete s građanima. Nazvali smo ih ČETVRTkom u ČETVRTi i namjera nam je u početku bila održavati ih barem jednom mjesečno. Održali smo jedan susret koji je posjetom naših sugrađana nadmašio očekivanja, a o tome možete pročitati ovdje.

Istovremeno s prvim susretom ČETVRTkom u ČETVRTi uputio sam pismeni zahtjev predsjedniku Vijeća GK Neslanovac Mirku Prančeviću da mi omogući korištenje prostorija kotara četvrtkom od 18-20 sati. Na 16. sjednici Vijeća održanoj 28. rujna 2016. usmeno mi je odgovorio da će mi dopustiti korištenje samo jednom mjesečno. Upitao sam zašto samo jednom, a odgovorio mi je „eto zato“. Nato sam mu rekao da očekujem pismeni odgovor, kao što je pismena bila i moja molba.

Prošlo je gotovo 7 mjeseci, a odgovor nisam dobio.

Zato sam se u subotu 8. travnja obratio pročelniku Butoroviću koji je stvar riješio ekspresno. Kontaktirao je Prančevića i poslao mi odgovor da kao vijećnik mogu koristiti prostorije kotara bez ikakvih odobrenja povjerenstva.

Dakle Prančević je glumio gazdu i bahato mi uskraćivao odgovor duže od pola godine. Baš zbog toga me je posebno razveselio mail pročelnika Butorovića, jer se pokazalo da sam imao pravo kad sam smatrao da mi čelnici lokalnog HDZ-a ne mogu diktirati kada ću ja koristiti prostorije kotara. Prostorije kotara su moje koliko i njihove.

Ovo nije prva pljuska koju su lokalni hadezeovci dobili od mene. U listopadu 2014. ishodio sam da mogu na portalu objavljivati zapisnike sa sjednica Vijeća kotara, nakon što su se oni tome opirali 6 i pol godina. Opet je ključna bila intervencija pročelnika Butorovića, a njihov način ponašanja potpuno isti: protive se objavljivanju zapisnika, ali ne kažu zašto. U članku "Počinjemo objavljivati zapisnike sa sjednica Vijeća GK Neslanovac“ možete pročitati o tome.

Još jedna velika  pljuska im je i sam naš portal www.neslanovac.hr koji unatoč njihovu protivljenju postoji već 9 godina. Vrlo rado bi da ga mogu eliminirati, ali NE_ĆE_TE!

Rasplet ovog slučaja mi je barem mala zadovoljština, nakon bahatosti neslanovačkih hadezeovaca koju kao vijećnik trpim već tri godine, a kao urednik portala već gotovo 9 godina. Većinu mojih prijedloga odbijaju snagom svoje 4 ruke u Vijeću od 7. Uglavnom ih ni ne zanima što predlažem, ako predlažem ja, oni su automatski protiv. 

Hvala Bogu ovaj problem je riješen i možemo nastaviti s našim susretima ČETVRTkom u ČETVRTi. Sljedeći susret bit će nakon Uskrsa, a o točnom datumu i vremenu obavijestit ćemo vas pravovremeno. 

S radošću na susretu očekujemo naše popularne sugrađanke Ivanu Ljulj i Mari Domazet koje su u svom susjedstvu poduzele neke korake o kojima smo pisali u članku "Dragi naši susjedi .... pridružite nam se!", a koji je u dva dana pročitan više od 1 000 puta.

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill