HDZ nova snaga za novo vrijeme - VJERODOSTOJNO

U prošlom članku o našem zahtjevu za korištenjem prostorija i pokušaju onemogućavanja od strane lokalnih Neslanovačkih hadezeovaca, izvijestio sam da smo problem riješili intervencijom Pročelnika Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Filipa Butorovića.

Nažalost, i ovaj put sam podcijenio bezobrazluk lokalnih hadezeovaca.

Upravo sam dobio rješenja koja je izdalo Povjerenstvo za korištenje prostorija GK Neslanovac u sastavu Mirko Prančević i Željko Đapić iz HDZ-a i nezavisni vijećnik Branko Bulić. Iz rješenja se vidi da mi naši „vlastodršci“ jednostavno ne daju gušta. Tražio sam korištenje prostorija četvrtkom, ali oni su odlučili da će četvrtkom prostorije dati na korištenje HDZ-u koji to nikad nije tražio, a meni će dopustiti korištenje petkom. Glavno da mi ne daju onako kako sam tražio, nego kako oni hoće.

Začudilo me da se nezavisni vijećnik Bulić potpisao pod takvim sramotnim odlukama, pa sam ga pitao zašto je to učinio. Nasmijalo me kad sam čuo kako je došlo do tog potpisa pod „odluke povjerenstva“.

Naime, povjerenstvo se nije uopće sastalo, Đapić je nazvao Bulića i pitao ga „slaže li se da se donese odluka da se Barišiću izađe u susret i dopusti korištenje prostorija“, a ako se slaže onda će mu donijeti odluke na potpis. On je potpisao bez čitanja i nije primijetio da se meni ne izlazi u susret i da mi se ne daje onaj dan koji sam tražio, nego da se i u ovom slučaju zapravo pokazuje tko je tu glavni.

Onda sam nazvao predsjednika Vijeća GK Prančevića telefonom i upitao ga zašto to rade, što im to treba, a on mi je između ostalog rekao: „ajde Barišiću odjebi!“. Žao mi je što ovakve prostote moram prenositi na portalu, ali mislim da je nužno kako bi čitatelji i stanovnici Neslanovca bolje razumjeli tko im vodi kotar i kako.

Prije par dana pročelnik Butorović napisao mi je u mailu „Dobio sam obećanje od gospodina Prančevića da će Vam se omogućiti korištenje prostorija četvrtkom, svaki tjedan, a na što Vi kao vijećnik u gradskom kotaru imate pravo bez odluke povjerenstva“. Naivno i brzopleto sam pomislio da je problem blokade duge 7 mjeseci riješen, ali moja zabluda je trajala samo par dana. Prančević se ekspresno potrudio i prekršio obećanje koje je dao pročelniku.

Toliko za sada. Vidjet ćemo što će se dalje događati.

Drago bi mi bilo čuti što vi kažete na ovo i imate li kakav prijedlog što učiniti. Budite slobodni javiti se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook stranicu Neslanovac.

*Ivan Barišić, nezavisni vijećnik u Vijeću GK Neslanovac

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill