Pseća govna - ogledalo vlasnika pasa

Kućnih ljubimaca u Neslanovcu svakim danom sve je više. Odavno su osvojili pravo građanstva u našem kvartu, pa se za pse grade i posebna istrčavališta.

Jedno takvo istrčavalište za pse nalazi se pokraj ulaza u tunel, sjeverno od zgrada u Dolini suza.

Spomenuto istrčavalište još nije ograđeno, ali imamo informaciju da će kotarski vijećnici Inicijative „Za naš Neslanovac“ predložiti da ograđivanje toga istrčavališta uđe u proračun Grada Splita za 2019. godinu, te da se što skorije realizira.

Ali čini se da je nekim vlasnicima pasa to istrčavalište predaleko, pa svoje četveronožne ljubimce puštaju da se olakšavaju gdje stignu. Jedna od omiljenih lokacija nekima od njih je i još uvijek neasfaltirani spoj Kupreške i Puta smokovika, koji je udaljen oko 200 metara od istrčavališta.

Mlada aktivistkinja Inicijative „Za naš Neslanovac“ u subotu 13. listopada 2018. fotografirala je 25 mjesta s više ili manje svježim psećim izmetom, a sve na cirka 50 metara toga zemljano šljunčanog puta.

Ulica puna psećih govana - čija su govna?

Nekako se čini da psima posebno godi ovaj novi, sitni šljunak koji je nasut nakon ukopavanja telekomunikacijkih kabela, te da se tu olakšavaju s posebnim guštom.

Znaju li vlasnici tih pasa da su obvezni čistiti izmet za svojim ljubimcima, to je teško reći, jer ne znamo niti o kojim se psima radi, niti naravno o kojim vlasnicima.

Ali netko je jednom rekao da su ove simpatične hrpice, ogledalo vlasnika pasa.

možete pogledati cijelu veličanstvenu izložbu psećih izmeta! Ako prepoznate izmet svoga psa, budite slobodni, nemojte da vam bude neugodno, dođite i počistite za svojim ljubimcem!

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid