Ovih dana Izborno povjerenstvo objavilo je konačne liste kandidata za predstojeće parlamentarne izbore. Na trećem mjestu Mostove liste za desetu izbornu jedincu nalazi se i jedno nama vrlo poznato lice.

Naša susjeda, stanovnica Neslanovca Ivana Ljulj, skromna i samozatajna mlada pravnica koja zapravo radi kao rudar, uz pomoć naših preferencijalnih glasova može doći u Sabor.

Mnogima nije poznato da je Ivana zapravo pokrenula Inicijativu Za naš Neslanovac koja se u protekle skoro tri godine istakla mnogim konkretnim projektima čiji je cilj uvijek bio boljitak Neslanovca i otvaranje novih mogućnosti rada i djelovanja svima koji se ne žele pomiriti sa stagniranjem našeg kvarta.

Ivana je „otkrila“ da postoji zapuštena gradska parcela te detaljnom dokumentacijom zatražila od Vijeća kotara Neslanovca da je uredi i privede svrsi.

Nažalost, po svom običaju, to Vijeće nije ništa učinilo na tu zamolbu, pa je Ivana opet pokrenula Inicijativu Za naš Neslanovac koja je iznimnim angažmanom napokon uspjela prokrčiti taj stari put, zarastao u tridesetogodišnji korov. Ciljani dopisi gradskim službama, gotovo svakodnevno prisustvo na terenu, iscrpno informiranje medija o tijeku akcije čišćenja i problemima koji su kočili posao, doveli su do toga da se Dičiji put nakon godinu dana radova završi i otvori za normalnu komunikaciju.

Slobodna je zahvaljujući Ivani Ljulj pisala Odlazak u školu za njih izgleda kao ruski rulet i Banovina šalje bager: djeca s Neslanovca više neće riskirati život na putu do škole, nakon teksta u našem listu Grad je odlučio popraviti derutni puteljak. Kako vidimo iz zadnjega članka, takav način djelovanja dao je rezultata.

Nakon što su Neslanovčani prošle godine po prvi put dobili svoga gradskog vijećnika, također mostovca Ivana Barišića, evo prilike da dobiju i svoju saborsku zastupnicu. 

Pozivamo vas da 5. srpnja prošetate do OŠ Ravne njive i zaokružite broj 3 ispred imena Ivane Ljulj na listi Mosta nezavisnih lista! 

Bez obzira što ste glasači i simpatizeri neke druge stranke, nema nikakve dvojbe da svi možemo doprinijeti da se i u Saboru čuje glas Neslanovca.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatska sirotinja dopustila je da u dvadeset godina izgubi svako samopoštovanje i dostojanstvo, pustivši da je vode politički spletkari i kriminalci koji su joj ispraznili džepove.