Najpoznatiji književnik iz Neslanovca, don Šimun Doljanin objavio je novu knjigu POSLANICE NESLANOVČANIMA.

Neke od njegovih poslanica imali ste prilike čitati na našem portalu, a sada možete pročitati širi opus.

Sav prihod od ove knjige ide za podmirenje troškova ljetnoga kampa za 150 krizmanika.

Sažetak: 

Danas su u modi spotovi. Knjiga Poslanice Neslanovčanima spada u taj rod, samo što nije u slikama nego u riječima. To su neke misli-mrlje koje su najprije izišle u javnost list po list, a sada su sabrane u ovu, malo bolje opremljenu, fasciklu. Svaka je mrlja za sebe. Umjesto uvoda je mrlja o Mariji Majci. Tako je isto i sa zaključkom. Ona je na početku i na kraju. Jedina. Lijepa. Slatka. Dobra. Mekana. Duboka. Unutar te dvije mrlje riječi su o Njemu, Onomu koji je izišao iznjezine utrobe i kojeg ona sada uživa u slavi. Ime Mu je nad svakim imenom. Kroz Njega se sjaji Njegov Otac i ulijeva Duh Sveti. 

Ovu knjigu nije preporučljivo surfati. Najbolje ju je čitati na podulje prekide ostavljajući vremena za preživanje. Uživimo se, malkice, u biće krave. Ona malo pase, pa staje i blaženo preživa. Užitak ju je gledati u tom stanju. Netko je u šali ovu knjižicu nazvao poslanicama. A ona je ustvari slanica, zrnja slanutka ili slani štapići koji skupljaju kiselinu u želudcu da na putovanju de dođe čovjeku slabo. Posvećena je ljubljenim Neslanovčanima. Sav dobitak od ove knjige ide za podmirenje troškova ljetnoga kampa za postkrizmu. Jako je skup jer ovo ljeto ide na kamp 150 mladih, a mnogi od njih nemaju ni za poštene cipele. Razumijemo se!

Bilješka o autoru: 

Šimun Doljanin rođen je u Sinju 1964. Odrastao je u Hrvacama. Kasnije je živio u Rovinju, na Hvaru, u Makarskoj, na Visovcu, u Imotskom, Omišu, Zagrebu, Münchenu i Beču. Trenutno živi u Splitu. Župnik je na župi Neslanovac. Ima objavljene tri knjižice - Bosonogi, Sretni kršćanin iLjepota nad ljepotama.

Naslov: Poslanice Neslanovčanima
Autor: Šimun Doljanin
Broj stranica: 162
Cijena: 70,00 kn
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-302-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Ovdje možete naručiti knjigu online i to je jedini mogući način kupnje.

Načini plaćanja: kartica ili preuzećem gotovinom na kućnoj adresi ili u poslovnici u Iločkoj 19 u Splitu.

Način dostave: poštom na kućnu adresu uz dodatak poštarine od 26,00 kn ili osobno preuzimanje bez poštarine u poslovnici izdavača Iločka 19, Split.

 

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Jasno je kako se u slučaju homoseksualnih aktivista ne radi o nekim finim ljudima koji zastupaju toleranciju, već o radikalnim fundamentalistima koji su za ostvarenje svojih ciljeva spremni zanijekati građanima temeljna ljudska prava: slobodu govora, slobodu savjesti i slobodu vjere.

Varro Vooglaid