Autoškola na autobusnoj stanici u VelebitskojNakon skoro 15 dana što smo poslali upite na adrese e-pošte 14 splitskih autoškola, odgovorili su nam iz još jedne, druge po redu autoškole.

Njihov direktor kaže da iako njihovih vozila nema na našim slikama, ne znači da i njihovi instruktori ne krše zakon zaustavljajući se na autobusnim stanicama. Dalje kaže da se na autobusnim stanicama nekada objašnjavaju kandidatima njihovi prethodni postupci, pa je jedino mjesto za zaustaviti se upravo autobusna stanica. Kaže da, kada bi postojala alternativa, vjerojatno bi je koristili (ali je nema), pa ostaje jedino da se zaustave na mjestu gdje je to zabranjeno!?

Nama je takva logika čudna. Može li nedostatak mjesta za zaustavljanje u trenutku kada to netko zaželi, biti opravdanje za kršenje prometnih propisa zaustavljanjem na autobusnoj stanici?

Iz ove autoškole, kao i iz prve koja nam je odgovorila, navode još neke probleme splitskog prometa, jer po njima zaustavljanje i parkiranje na autobusnim stanicama nije najveći prometni problem Splita.

Dopuštamo mogućnost da Split ima i većih prometnih problema, ali mi se bavimo nepropisnim zaustavljanjem i parkiranjem na autobusnim stanicama. Vjerujemo da bi se rješavanjem ovoga problema postigla neka vrsta domino učinka. Ne tvrdimo da bi svi prekršaji nestali iz splitskoga prometa, ali kada se više ne bi ovako bezobrazno uzurpirale autobusne stanice i vozne prometne trake, to bi bio značajan doprinos kulturi prometovanja u Splitu.

Možda jednoga dana, kada postignemo cilj akcije „Poštujte naše stanice!“, pokušamo poboljšati i neke druge kritične stvari u splitskom prometu. Ali najprije trebamo završiti ovaj posao.

Zahvaljujemo ovoj autoškoli na odgovoru. (za sada procjenjujemo da nije potrebno navoditi imena autoškola) Dok strpljivo čekamo na odgovore ostalih autoškola, kontaktirati ćemo i s Udrugom splitskih autoškola.

I dalje pozivamo sve da nam se pridruže na bilo koji način: prijedlozima, savjetima, kritikama i sl. Molimo sve članove naše grupe na Facebook-u da dodaju svoje prijatelje u grupu kako bi što više ljudi imalo vijesti o našoj Akciji.