Vijeće kotara Neslanovac zabranjuje portalu pisanjeDanas 1.12.2010. na nezavisnom portalu DalmacijaNEWS.com objavljen je članak o prijeporima Vijeća kotara Neslanovac s urednikom našeg portala, pod naslovom Gradski kotar Neslanovac prijeti osnivaču portala.

Novinar Ivan Perdijić je prilično objektivno izvijestio o problemu. Svi koji su čitali i pratili rad na portalu mogli su steći nekakav dojam o tome što je istina, a što laž. Ili da to kažemo malo „politički korektnije“, manipulacija.

Zanimljivo je da je sa strane GK Neslanovac odgovorio dopredsjednik Željko Đapić, iako je novinar tražio komentar od predsjednika Vijeća kotara, Prančevića !? Možda je baš Đapiću najviše stalo da onemogući rad portala?
Istom tom Đapiću sam 15.06.2010. poslao mail u kojem predlažem da nadiđemo neslaganja i počnemo uistinu surađivati na dobrobit Neslanovca i njegovih stanovnika, što je meni kao osnivaču portala jedini interes. Obavijestio sam ga i da su svi ti članci, koje on naziva „iz domene visoke politike“, izbrisani. Nikada mi nije niti odgovorio na taj prijedlog.

Što se tiče „prozivanja“ koje on spominje, prozivao sam i sada to činim, jedino Vijeće kotara, zato što ne želi objavljivati zapisnike sa svojih sjednica, a što drugi kotarevi čine. Štoviše, ne žele uopće odgovoriti zašto se protive objavljivanju zapisnika. Meni je to čudno i neobjašnjivo. Zašto mi stanovnici Neslanovca ne možemo znati što radi i kako u naše ime odlučuje Vijeće kotara Neslanovac?

Đapić, dalje u tekstu spominje da portal neovlašteno koristi „službene ambleme grada Splita“?
Ne razumijem o kojim je „amblemima“ riječ. Uvjeren sam da portal ne koristi nikakve službene ili druge oznake neovlašteno. Nikada nam nije bila namjera, raditi nešto neovlašteno, niti se predstavljati u ime Vijeća kotara, pa smo shodno tome, uklonili sve izraze iz naslovnice i logotipa, koji bi mogli nekoga dovesti u zabludu. Sve je to opisano u članku Mijenjamo sporne stavke.

Đapić kaže: „Odluka o zabrani objavljivanja informacija jednoglasan je stav svih sedam vijećnika“.
A ja sam u razgovoru s nekim vijećnicima saznao da oni nisu ni čitali što piše na portalu. Kako su onda mogli znati za što glasuju? Uvjeren sam da neki vijećnici ne bi stavili svoj potpis na onu sramnu Odluku o zabrani. Zanimljivo bi bilo znati, što im je predlagač te Odluke rekao o razlozima donošenje iste!

Na kraju Đapić spominje da smo se sve mogli dogovoriti „da je bilo više sluha“.
Više sluha s čije strane? Koliko sluha pokazuje netko tko na pomirljivo intoniran mail nikada ne odgovori? Koliko sluha pokazuje netko tko ljudima spušta slušalicu u lice?

Ako Đapić nastavi manipulirati činjenicama, objavit ću na portalu cijelu prepisku između nas dvojice, pa neka čitatelji donose svoje zaključke. Meni je uistinu dozlogrdilo ovo bezočno laganje.

Opet ću ponoviti, iako sam vjerojatno već postao dosadan s tim: žali Bože tolikoga vremena i truda oko ovakvoga prepiranja, tko je što rekao, tko je što napravio ili nije, tko je kome što zabranio ili nije, tko je što mislio kad je rekao ovo ili ono …. Mlaćenje prazne slame i pothranjivanje taština ... umjesto da radimo svi skupa nešto što će biti na korist svim ljudima koji žive u Neslanovcu ...

Ili možda oni ne žele raditi na opću dobrobit? Možda ih zanima nešto drugo ...

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić