Elektromagnetsko zračenje je tema o kojoj većina nas znamo jako malo, ali smo svi svjesni da negativno utječe na zdravlje. Čovjek je neprestano izložen razno raznim vrstama elektromagnetskog zračenja, no da li uistinu zračenja svih antene koje mobilni operateri postavljaju spadaju u dopuštene razine sigurnosnih ograničenja koje je prihvatila Svjetska organizacija UN-a za cijeli svijet.

Zračenje antene mobilne telefonijeOvo se posebno odnosi na antenu T-mobilea koja zrači okolne kuće tj. starije osobe, majke, rodilje, djecu... na području Mostarske ulice- sa elektromagnetskim zračenjem koje utječe i na stanovnike  Sarajevske ulice te ulice Put Smokovika. Predmetna antena je veća od onih koje se mogu naći na najvećim zgradama, a nalazi se na obiteljskoj kući od tri kata.

Naime, čak i na službenim stranicama T-mobile je navedeno da su antene usmjerene tj.zrače u točno određenom smjeru, a u svim ostalim smjerovima, posebno prema dolje, zračenje je zanemarivo. Dakle, samim tim i laik može zaključiti da je ta antena postavljena ili bez dozvola ili protivno Pravilniku o zaštiti od elektromagnetskih polja (NN 204/2003), kojeg je izdalo Ministarstvo zdravstva te suprotno odredbama Pravilnika o ograničenjima jakosti elektromagnetskih polja za radijsku opremu i telekomunikacijsku terminalnu opremu (NN 183/2004), kao i međunarodnim standardima.

Stanovnici navedenih ulica su već prije dvije godine protestirali te potpisivali peticiju, bili u niz medija, a upoznati smo i sa činjenicom da je gradski kotar Neslanovac uputio i službeni dopis nadležnim službama. Ali odgovora nema! Molimo vjećnike gradskog kotara Neslanovac da nam obrazlože tijek postupka, odnosno da pokrenu daljnje mjere, tj. da pokrenu tužbu pred Upravnim sudom Republike Hrvatske zbog šutnje administracije. Naravno, već i ptice na grani mogu shvatiti da je nešto trulo u državi Hrvatskoj, ali nema predaje!

Vezani članak: Peticija protiv antene T-mobile u Neslanovcu

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Jednom kada se dopuste brakovi homoseksualaca, oni dobivaju pravo na djecu, a budući da su istoga ili nepoznatoga spola ili neodređenog spola, oni dobivaju pravo da se iz javnih dokumenata izbrišu pojmovi majka i otac.

dr. Matko Marušić