Prošle godine u ovo vrijeme Slobodna Dalmacija pisala je kako Vijeće kotara Neslanovac izdaje bilten „Naš kvart Neslanovac“ u kojem će građani Neslanovca „barem jednom godišnje moći saznati sve što se u njihovu kvartu događa ili će se tek dogoditi“.

Tako smo mi očekivali i ove godine čitati drugi broj našeg biltena, ali od njega ni traga.

Prvi broj nas je sve obradovao i unatoč nesavršenostima, većina je građana pohvalila taj potez. Izgledalo je i ponadali smo se da je to početak nekakvog drukčijeg i otvorenijeg rada Vijeća kotara, više okrenutog nama građanima, našim potrebama i stvarima koje nas zanimaju.

Bilten je pompozno najavio uključivanje novih, mladih snaga u rad našeg portala, www.Neslanovac.com , kojim se Vijeće kotara Neslanovac tada hvalilo kao svojim projektom. Radilo se prvenstveno o jednoj studentici koja „će biti desna ruka uredniku portala“. Nažalost, „desna ruka“ usprkos svojim obećanjima, do danas za portal nije napisala ni slova ...!? Time je pokazala koliko drži do građana kvarta i njihova informiranja. Ali se zato slavodobitno na svom profilu na fejsbuku pohvalila da je „ušla na velika vrata“ kada je njena stranka osvojila 4 mjesta u Vijeću kotara, čime je ona postala njegova nova članica.

Očekivali smo barem drugi broj biltena prigodom ovogodišnje svetkovine sv. Marka, zaštitnika naše župe i našeg kvarta Neslanovca, a sve je ostalo na tom prošlogodišnjem prvom i jedinom broju.

Pitamo se: zašto je prošle godine bilo toliko važno, na brzinu, bez ikakve pripreme i sudjelovanja nekoga od nas stanovnika, objaviti prvi broj biltena, a od tada se za punu godinu dana nije mogao pripremiti jedan pristojan drugi broj?

Odgovor, naravno, leži u činjenici što su prošle godine u travnju bili izbori za gradske kotareve i mjesne odbore, pa su naši tadašnji vijećnici lukavo, kako je već običaj u Hrvatskoj, iskoristili naš novac da sebi plate odličnu reklamu i pokažu da su baš oni ti koje treba ponovo izabrati, jer se oni kao brinu da mi budemo dobro informirani o njihovom radu. Procjena im je bila ispravna, jer su uz pomoć predizbornog  biltena ponovo dobili veliku većinu naših glasova. To su ljudi koji znaju kako se to radi u politici, kako oni nazivaju svoj angažman u Vijeću kotara Neslanovac.

O svojoj želji da ponovo osvoje izbore, vidjeli smo da su se dobro znali pobrinuti. A koliko ih je briga o nama, stanovnicima Neslanovca i našoj informiranosti, pokazali su nepostojećim novim brojem biltena kojeg smo na osnovi njihovih prošlogodišnjih predizbornih obećanja, očekivali, ali nismo dočekali.

Ne samo da se sami nisu potrudili izdati drugi broj biltena, nego ni našem portalu, koji jedini pokušava informirati stanovništvo o stvarima važnim za naš kvart, ne žele dati nikakve informacije o tome što rade i što i kako odlučuju u naše ime. Štoviše, naši umišljeni vijećnici su u studenom 2010. našem i vašem portalu poslali prijeteću odluku, navodno jednoglasnu, u kojoj nam „zabranjuju objavljivanje informacija o Gradskom kotaru Neslanovac“, a u suprotnom, uredniku prijete da će ga „prijaviti pravosudnim organima, ako nastavi sa tim radnjama“ .

Umjesto da se sami potrude informirati građanstvo o svom radu, oni to ne rade, nego čak i nama zabranjuju da vas informiramo!? Znači, radije će trošiti NAŠ novac na sudske troškove, nego dati informacije o svom radu!  Čudnih li vremena, čudnih li običaja!

P.S. Ako netko od spomenutih vijećnika ima kakav prigovor na ovaj, ili bilo koji tekst na našem portalu, rado ćemo objaviti njegovo reagiranje sukladno Zakonu o medijima.

SRETAN VAM SVETI MARKO DAN NAŠE ŽUPE!