Svakoga dana nekoliko puta u Mostarskoj ulici imamo ovakve situacije kao na slici, ulicu blokiranu kolonama automobila u oba smjera.

Davno, još kada se otvarao Bauhaus, upozoravao sam „Kolone auta ugušit će našu ulicu!“ o čemu je pisala i Slobodna Dalmacija.

Pokazalo se da sam bio dijelom u pravu, jer ova situacija kakvu imamo danas gora je i od onoga što sam mislio tada, prije gotovo 5 godina.

Stvar je zapravo prilično jasna, mi stanovnici Neslanovca koji smo pogođeni ovom nepogodom u vidu mnoštva automobila u uskoj i već zakrčenoj desetinama parkiranih automobila Mostarskoj, ne možemo se nadati da će Grad Split ili itko drugi išta učiniti da bi riješio taj problem.

Grad Split tvrdi da nema novaca, a nikoga to ne zanima, pa ni naše kotarske vijećnike. Za one koji ne znaju, Vijeće gradskog kotara Neslanovac sastavljeno je od 4 vijećnika HDZ-a i tri nezavisna. HDZ ima i predsjednika i potpredsjednika Vijeća i u Neslanovcu neometan vlada od nastanka Republike Hrvatske. Mi nezavisni vijećnici teško možemo išta učiniti, osim ako se hadezeovci ne smiluju i prihvate naše prijedloge.

Morat ćemo se sami organizirati i vidjeti što smo spremni i što možemo učiniti.

Početkom svibnja namjeravam organizirati ZBOR GRAĐANA i pozivam već sada sve one koji su pogođeni ovom najezdom da dođu kako bismo prodiskutirali i razmotrili što možemo učiniti.

Putem portala i Facebook-a bit će te obaviješteni o datumu, vremenu i mjestu održavanja zbora.

Do tada pozivam vas da razmislite i pokušate pripremiti neke prijedloge za zbor.

Bojim se da moramo biti spremni blokirati ulicu, zvati medije i vršiti svaki zakonom dopušteni pritisak na gradske vlasti da riješe ovaj problem. Za takvo nešto moramo se pokrenuti i raditi! Što nas bude više zainteresiranih i aktivnih, veće su nam i šanse. Nemojte misliti da će netko drugi za nas to riješiti. Isto tako morate znati da ja sam mogu vrlo malo učiniti, treba mi pomoć više ljudi.

Naprosto ako se ne aktivira više ljudi, ne trebamo se ničemu nadati, nego i dalje trpimo najezdu mnoštva auta koji prolaze kroz naš kvart umjesto da voze velikim prometnicama poput Solinske, Domovinskog rata i Zbora narodne garde.

RAZMISLITE, O VAMA OVISI! 

Gradonačelnikove priče da nema love osobno ne prihvaćam kao valjan odgovor. Evo i zašto: gradonačelnik je i za školu na Pazdigradu govorio da nema novaca, ali su se ozbiljni, predani aktivisti trudili, nastojali, pritiskali, pisali članke, peticije, mjesecima su čekali da ih gradonačelnik primi i sve bez uspjeha. Ali onda, dogodio se posjet danske kraljice Splitu, a aktivisti s Pazdigrada zaprijetili su da će izići pred kraljicu i požaliti joj se. Čim je to izišlo u medijima, dan kasnije gradonačelnik ih je primio i dogovoren je početak gradnje škole, a koja je već daleko odmakla. 

Ta škola koštat će oko 60 milijuna kuna i milijuni kojih nije bilo su se našli. Preostalih 600 metara Zagorskog puta koštalo bi oko 30 milijuna, pa vi prosudite mogu li se i ti milijuni naći kako su se našli oni za pazdigradsku školu.

*Ivan Barišić nezavisni je vijećnik u Vijeću GK Neslanovca

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Politika je omiljeno igralište mediokriteta, a mediokriteti ne vole da ih se podsjeća na činjenicu da su upravo ono što jesu – mediokriteti s viškom ambicije.

Mirela Holy