Gradonačelnik Krstulović Opara zamoljen je osigurati pravnu sigurnost povodom zahtjeva Nezavisne liste Ivana Barišića za korištenjem prostorija GK NESLANOVAC radi realizacije projekta "ČETVRTkom u ČETVRTi"!

S uvjerenjem da je Neslanovčanima potrebno dati prostora da se izraze vezano uz nagomilane probleme s kojima su suočeni u življenju u ovom zaboravljenom dijelu Grada Splita, vijećnici NL Ivana Barišića prije više od godinu dana osmislili su projekt "ČETVRTkom u ČETVRTi" te krenuli u njegovu realizaciju osiguravanjem prostorija u GK Neslanovac.

Spremno su uložili i svoje tadašnje i buduće slobodno vrijeme, volju za promjenom, iskustvo i znanje u realizaciji projekata, međutim nisu bili spremni za otpor koji je uslijedio, a o kojem ste detaljnije mogli čitati u tekstu "9 mjeseci nezavisni vijećnici ne mogu dobiti prostoriju kotara".

Potpuno iracionalno HDZ već gotovo godinu dana koči projekt "ČETVRTkom u ČETVRTi", ne poštujući ni propise ni naloge iz Banovine.

Ohrabren činjenicom da je HDZ u okviru kandidature sada izabranog gradonačelnika gospodina Andre Krstulovića Opare također isticao potrebu da se građanima svih gradskih četvrti omogući aktivno uključenje u rad gradskih kotareva, dana 25.08.2017. nezavisni vijećnik Ivan Barišić zatražio je rješavanje ovog, većinom glasova u vijeću GK NESLANOVAC potisnutog, ali vrijednog projekta.

Ostaje vidjeti ima li Gradonačelnik snage, pored prvih pohvalnih poteza u smislu njegove izražene težnje uvođenju reda, mijenjati praksu "mikro-lokalnog-šerifovanja" i izigravanja pravne sigurnosti, čak i onda kada se radi o praksi jednog od TO HDZ-a.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Funkcija djeteta je da živi svoj život - ne život koji mu zabrinuti roditelji misle da bi trebalo živjeti, niti život u skladu s ciljevima pedagoga koji misli da zna najbolje.

Alexander S. Neill