Sigurno ste već čuli za mesoždere, biljoždere, ljudoždere, ali pitanje je jeste li ikada čuli za DUŠOŽDERE.

Ovako je danas na Blagdan Isusova krštenja naš župnik don Šime počeo propovijed.

Naš župnik inače ima osebujan stil i vrlo je omiljen propovjednik, tako da često i vjernici iz drugih, udaljenih župa dolaze u našu crkvu sv. Marka u Neslanovcu upravo iz tog razloga.

Znao je pozivati da se ne ide nedjeljom u kupovinu kako bi se podržalo radnice koje su prisiljene raditi nedjeljom, pa je ZABRANIO U IME ISUSA KRISTA, SVIMA S NESLANOVCA IĆI U KLADIONICE I AUTOMAT KLUBOVE! Rekao je TKO POSLUŠA, BIT ĆE BLAGOSLOVLJEN!

Dakle što su ti DUŠOŽDERI?

DUŠOŽDERIMA je don Šimun definirao aplikacije i elektroničke uređaje, prvenstveno mobitele, koji našoj djeci „uništavaju dušu“.

Nekome ove riječi mogu zvučati kao pretjerane, pregrube, ali dovoljno je malo se zamisliti nad načinom na koji naša djeca koriste mobitele, pa će svakome biti jasno da je izraz DUŠOŽDERI savršen. Nije pogrešno niti postaviti si pitanje koriste li djeca mobitele ili mobiteli njih, jer je pitanje koliko je dječje korištenje mobitela voljna aktivnost, a koliko kompulzivna, tj. nekontrolirana. Zapravo pitanje je mogu li djeca prestati koristiti mobitel kad žele ili su postali o njemu ovisni.

Promislimo samo kako izgledaju  i što rade naša djeca ujutro kad ustanu iz kreveta, što rade nakon ručka, a što prije spavanja.

Zato je i ova propovijed don Šimuna Doljanina opravdala njegov propovjednički glas.