Susreti  nezavisnih vijećnika u Vijeću GK Neslanovac Darka Vučkovića i Ivana Barišića s građanima ČETVRTkom u ČETVRTi iz tjedna u tjedan sve su sadržajniji i zanimljiviji.

Nekolicina mladih ljudi koji sudjeluju gotovo na svakom susretu ČETVRTkom u ČETVRTi daju ovoj formi druženja sasvim novu dimenziju i sadržaj. Naša sugrađanka Ivana Ljulj, koju poznajemo iz članka Dragi naši susjedi .... pridružite nam se! na posljednjem susretu održanom u četvrtak 9. studenog napisala je i zapisnik iz kojega donosimo neke izvatke.

Treba nam pješački prijelaz!

Prvu točku o kojoj se raspravljalo predstavila je gospođa Danijela Ivković-Cigić, navodeći da se na cesti pored zgrade u Hercegovačkoj ulici, uspostavio običaj da djeca koja dolaze pješice u OŠ (iz udaljenijih dijelova Neslanovca) na ovom mjestu (kraj autolakirerske radionice) prelaze cestu. Poznavanje ove problematike potvrdio je i vijećnik Darko Vučković, a i svi prisutni navode kako su vidjeli da taj prijelaz djeca koriste. Stoga je predloženo da se obave predradnje, da se izradi plan aktivnosti koji bi imao za cilj  postavljanje obilježenog pješačkog prijelaza (odrediti točno lokaciju, provjeriti nadležnost i način na koji se ovo može postići) s obzirom da postojeći uspornici nisu dostatni.

Izuzetno opasan prelazak ceste za djecu u blizini OŠ Ravne njiveIzuzetno opasan prelazak ceste za djecu u blizini OŠ Ravne njive

Ivana Ljulj izvijestila je da su do danas prikupljena 73 potpisa stanovnika GK Neslanovac na peticiju za privođenje svrsi zapuštenog puta.

Dogovoreno je da se zaključno s ovim vikendom i do tada prikupljenim potpisima Zahtjev od 19.10.2017. dostavi nadležnim službama Grada Splita (predviđeno je da će se Zahtjev uputiti sa 100-tinjak potpisa). Nakon prikupljanja dovoljnog broja potpisa Ivana Ljulj će skenirani dokument sa svim prilozima dostaviti nezavisnom vijećniku Ivanu Barišiću koji će isti mailom proslijediti Gradu, a  ujedno će biti i kontakt osoba s predstavnicima Grada, budući da ih je već upoznao tijekom svojeg dosadašnjeg rada te je i vijećnik u GK što će dati na težini predmetnom Zahtjevu.

Jeli se Zagorski put maknuo s mrtve točke?

Ante Popović spomenuo je da je prema nekim informacijama izgledno da predviđena sredstva u proračunu neće biti utrošena za napredak u projektu dovršetka Zagorskog puta, te da je potrebno aktivno pratiti na koji način će se planirati njihova namjena, te da se pojavljuje informacija da će se i ta sredstva trošiti u svrhu sanacije Karepovca ili koju drugu. 

Vijećnik Barišić potvrdio nam je da će se informirati u Banovini i provjeriti hoće li se doista predviđena 3 milijuna kuna ove godine utrošiti na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi buduće prometnice.

Zanimljivo je spomenuti da je ovom susretu ČETVRTkom u ČETVRTi prisustvovala i vrlo mlada aktivistica Neli Domazet, kao što se vidi na slici.

Susret je završio u18:10 sati.

Zapisnik sastavila: Ivana Ljulj

Dragi sugrađani, stanovnici Neslanovca, dođite i ovaj četvrtak u 17 sati ako imate pitanja ili prijedloga, problema, rješenja, nedoumica, odgovora, sumnji ... ili bilo što! Dođite, razgovarajte s ljudima koji su tu za sve nas!

Pogledajte kako je bilo na dosadašnjim susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

Novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja

Što smo htjeli sa susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTkom u ČETVRTi

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Da je 1945. oni bi nas strijeljali, a da je 1971. oni bi nas hapsili, ali 2013. godine oni nam zabranjuju pisati. Bio bih sretan kada ovo što kažem ne bi bilo točno.

Tihomir Dujmović