Prijedlog idejnog rješenja uređenja parka u Dolini suza

Krajem prošle godine na sjednici Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Martin Pauk predložio je amandman na proračun Grada Splita za 2018. godinu koji predviđa izgradnju spomen parka poginulim braniteljima u Neslanovcu na svima poznatoj lokaciji sadašnjeg travnjaka iznad vrtića u Dolini suza.

Tada je vladajuća koalicija, sve sami domoljub do domoljuba, s časnom iznimkom Ljubice Vrdoljak odbila taj amandman što možete vidjeti u ovom video isječku sa sjednice Gradskog vijeća.

 

Taj amandman samo je jedan od prijedloga nezavisnih vijećnika u Vijeću Gradskog kotara Neslanovac Darka Vučkovića i Ivana Barišića, a koji su plod njihove suradnje s Mostom nezavisnih lista. Naši kotarski vijećnici još su predložili izgradnju jednog dječjeg igrališta u blizini rotora na Zagorskom putu, izgradnju istrčavališta za pse na lokaciji u blizini željezničkog tunela u Dolini suza, te čišćenje mnoštva zapuštenih parcela u Neslanovcu. Jedna, vrlo značajna parcela spominje se u članku  Zahtjev građana kotara Neslanovac za privođenjem svrsi javnog puta.

Neki od tih prijedloga amandmana na gradski proračun nastali su zajedničkim radom kotarskih vijećnika Vučkovića i Barišića s Inicijativom „Za naš Neslanovac“. Zapravo veći dio tih amandmana plod je poznatih redovnih susreta ČETVRTkom u ČETVRTi.

Izgradnjom spomen parka vijećnici Vučković i Barišić žele napokon prekinuti otezanje koje traje još od završetka rata o lokaciji i izgledu spomenika poginulim braniteljima s područja Neslanovca. Također se vode mišlju da će uskoro biti zaboravljeni i poginuli branitelji i Domovinski rat, ako se spomenik uskoro ne napravi. Naime, svima nama koji imamo djecu, vrlo dobro je poznato da u školi nisu naučila gotovo ništa o Domovinskom ratu. A spomenik našim poginulim braniteljima bio bi nužan minimum da do toga ne dođe.

Prvotna ideja bila je da se prazni prostor iznad vrtića u Dolini suza oplemeni sadnjom stabala. 

Tada je od „Parkova i nasada“ zatraženo idejno rješenje parka koje možete vidjeti ovdje (Idejni prijedlog parka u Dolini suza)

S vremenom je ideja evoluirala u smjeru integriranja spomenika poginulim braniteljima, parka i dječjeg igrališta, čime bi se postiglo da taj prostor privuče sve generacije Neslanovčana. Pri tome bismo imali podsjetnik da su sedmorica naših branitelja dala svoje živote u Domovinskom ratu za slobodu svih nas.

Nažalost, vladajući HDZ i Kerumovi ljudi u Gradskom vijeću nisu podržali izgradnju spomen parka poginulim braniteljima u Neslanovcu. Nezavisni vijećnici nastavit će svoju borbu.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Veličina se postiže
kada se zaboravi
rang onoga koji je iznad nas
a također i
onoga tko je ispod nas.
Kada nismo ni oholi sa poniznima
niti ponizni sa oholima.

Anthony de Mello