Nastavak urbanizacije zone Dujmovača zapad

Posljednja, četvrta sjednica Vijeća kotara započela je u srijedu 24. listopada 19 sati.

Predsjednik Vijeća otvorio ju je utvrđivanjem dnevnog reda. Prva točka je bila verificiranje zapisnika s 3. sjednice gdje sam ja kao vijećnik reagirao na dostavljeni zapisnik.

Iz zapisnika je izostavljena većina stvari o kojima se razgovaralo, a zapisnik je sadržavao i neke stvari o kojima se nije raspravljalo.

Konkretno najviše sam prigovorio na izvješće o utrošenim decentraliziranim sredstvima gdje nije prikazano s koliko sredstava kotar raspolaže u 2018. godini, stavke na koje su utrošena sredstva do otprilike 1. lipnja 2018., te s koliko sredstava kotar raspolaže do kraja godine.

Također u zapisnik pod točku razno nisu uvršteni dogovori da se za slijedeću sjednicu pripreme projekti na kojima bismo mi kao kotar trebali insistirati da budu uvršteni u proračun Grada Splita za 2019., te realizacija manjih projekata na nekoliko lokacija u kotaru, s obzirom da je iz izvješća vidljivo da ima sredstava.

Možda je sad jasnije zašto se HDZ protivi objavljivanju zapisnika

Nakon mog prigovora uopće nije bilo reakcije Predsjednika Vijeća, što me malo iznenadilo, s obzirom da smo se dogovorili surađivati. Zapisnik je na kraju verificiran bez obzira što je bio pun grešaka tj. netočnih informacija. Nakon takvog ponašanja vladajućih hadezeovaca u Vijeću bilo mi je jasno zašto se protive da zapisnici budu javni, te zašto su na prošloj sjednici insistirali da se u zapisnike ne piše tko je što predložio. 

Nakon toga započeli smo sa odrađivanjem dnevnog reda gdje nije bilo nesuglasica sve do 7. točke. Grupa građana obratila se Vijeću kotara i zamolila da Vijeće kotara zatraži od građevinske inspekcije informaciju o tome postoje li rješenja o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata u spoju ulica Put Smokovika (kuć. br. 13-25) i Kupreška ulica (kuć. br. 30-36).

Započela je žestoka rasprava gdje su pojedinci ovo podigli i do osobne razine, te vrlo negativno govorili o bivšem vijećniku kotara Ivanu Barišiću, koji je glavni pokretač da se spominjana ulica privede svrsi. Kako se nije moglo konstruktivno razgovarati cijela stvar je ostala bez nekog posebnog zaključka, samo će se uputiti dopis prema gradu da se oni očituju povodom ove teme.

To je potpuno nepotrebno, jer nam je poznato iz dopisa građana, da je upravo gđa. Bodul savjetnica u Odsjeku za strateško planiranje i upravljanje razvojnim projektima Grada Splita, predložila da se radi nastavka projekta pribave podaci o mogućim rješenjima o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata u predmetnim ulicama, ako postoje. Navela je da moguća rješenja o uklanjanju objekata treba zatražiti Vijeće kotara.

Iz čega su hadezeovci iščitali da netko želi nešto rušiti, nije mi jasno.

Pod točkom razno kako je bilo dogovoreno na 3. sjednici mi vijećnici Inicijative Za naš Neslanovac donijeli smo prijedloge projekata za gradski proračun. Vijećnici HDZ-a nisu donijeli svoje prijedloge kako smo se bili dogovorili na prethodnoj sjednici, a naše prijedloge nisu htjeli ni saslušati.

Nakon toga započela je rasprava i optužbe kako mi sudjelujemo u pisanju članaka i objava gdje se oni i ne spominju kao da ne sudjeluju na sjednicama. Zaprijetili su da neće više surađivati sa nama, pa sam ih upitao kakva je to suradnja kad se oni ponašaju kao da nas nema na sjednici, ne poštuju dogovore, ne prihvaćaju naše prijedloge, a zapisnik sastavljaju kako njima odgovara.

Kako daljnja rasprava nije imala smisla, sjednica je završena u neprijateljskom ozračju. Možda HDZ-ovcima tako i odgovara!?

*Ante Popović, vijećnik je Inicijative Za naš Neslanovac u Vijeću kotara Neslanovca

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najbolje bi bilo probuditi se vrlo rano, pa trčati ili voziti bicikl. Zrak rano ujutro je tako svjež i čist. Često uključim budilicu. Ona zvoni, ja ispružim ruku, pritisnem gumb za zaustavljanje i vratim se na spavanje. Toliko o ranom jutru i svježem zraku!

Robert Kubica