Duh Sveti! Dragi Gost duše. Duh Istine. Duh koji nas uvodi u svu Istinu. Prije Njegova dolaska u dušu ljudi se pitaju: Što nam je činiti? Kada On dođe u dušu svi znaju sve što im je činiti. Imaju Pomazanje i ono ih poučava u svemu. Nitko im ništa ne treba govoriti. Duh Sveti vodi dušu od istine k istini. On dušu upućuje na sjedinjenje s Ocem, na jedinstvo sa Sinom i prepuštanje Njemu, Duhu Branitelju i Tješitelju. Stalno dušu potiče na obraćenje. Stalno je diže od manje ljubavi k većoj ljubavi. Ljubi bližnje. Ljubi neprijatelje. Ljubi malene. Ljubi sve. Stalno žubori glas Duha Svetoga. Ljubi pretpostavljene. Ljubi podložnike. Moli. Moli ujutro. Moli na podne. Moli navečer. Moli prije spavanja. Moli bez prestanka. Žubori Duh Sveti. Potiče. Goni. Žari zapretan u grudima našim. Nikomu ne da mira. Duh Sveti budi sveti nemir.

Duh Sveti proizvodi suze kajanja. On dokazuje grijeh. On grešniku ne da mira. Blago ga vodi k obraćenju. Popravku. Svjedoči mu milosrđe. On je samo Milosrđe. Po Duhu Svetom dobijamo oproštenje grijeha. On svjedoči o postojanju grijeha i postojanju Jaganjca Božjega koji odnosi grijehe svijeta. On baca svjetlo na lice Očevo. On nam uvijek govori da nas Otac čeka. Otac te čeka. Njegovo je srce nemirno dok si ti daleko. Uzavrela mu je utroba. Ljubomora ga grize. Otac ne podnosi da čamiš pod vlašću đavla. Đavao nije tvoj otac. On je lažni otac. On te nije stvorio i ne voli te. On je zavodnik. Otac nebeski te stvarno voli. Stvarno ima mnogo stanova. Stvarno je poslao svoga Sina ljubljenoga da te spasi i otkupi. Stvarno misli na tebe. Život vječni je stvarnost.

Duh Sveti te šalje da uskrišavaš mrtve. On ti kaže koliki su mrtvaci oko tebe. Što činiti? Znaš. Uskrišavati mrtve. Liječiti bolesne. Naviještati kraljevstvo Božje. Naviještati. Naviještati velika djela Božja. Povijati ranjene. Nositi milosrđe. Nikoga ne zapustiti. Nikoga ne zaboraviti. Nikomu ne otežati situaciju. Svima biti sve. Voljeti sve. Umirati za sve. Davati se svima. Duh Sveti je Dar. Darivati se. Biti dar. Ne živjeti više za sebe. Ne za sebe. Za Onoga koji je umro i uskrsnuo za nas. Za Krista. Ljubiti Krista i u Kristu sve. Po Kristu sve uskrišavati.

U trenutcima ispraznosti, velike ispraznosti, Duh Sveti nam kaže: Bog je sve podvrgao ispraznosti da se svima smiluje. Dobra je ispraznost. Ona ne ubija Boga u nama. Ispraznost tjera svijet iz nas. Osjećaj ispraznosti, besmilsa, nedostatnosti, kaže nam da svijet nije dovoljan. Trebamo Boga. Ispraznost ne kaže da Boga nema. Ona kaže da svijet prolazi i slava njegova. Klanjaj se Bogu jedinom. Izvan Njega sve je praznina, ispraznost i pusta tlapnja. U trenutcima ispraznosti: čekaj! Ne očajavaj. Ne izmišljaj ništa. Ne izmišljaj svoj svijet. Bolji svijet. Ovaj je dobar. Tvoj je život veoma dobar. Ispraznost će proći. Ona je tu zbog pobune, udaljavanja od Boga. Vrati se Bogu. Traži ga sa stostrukim žarom. Plači za Njim. Gdje si? Neumorno pružam ruku za Tobom. Jezik mi se uz nepce slijepi čekajući Tebe. Srce mi se suši kao mlada trava. Kruh svoj zaboravljam jesti. Gdje si? Prevažni.

Ne tjeraj ispraznost od sebe. Ispraznost stvara prostor Bogu. Širi dušu. Čini je lakšom. Skida s nje okove svijeta. Duh Sveti. Po Njemu sve to znamo.

Duh Sveti otvara uho i srce. Dok je Pavao naviještao Duh Sveti je otvorio srce Lidiji. Sve joj je bilo jasno. Odmah ga je primila u svoju kuću. Dala se krstiti. Uroniti u Krista. Duh Sveti ti kaže: slušaj. Stalno slušaj. Svakog slušaj. Slušaj Riječ Božju. Neka niti jedna ne padne mimo tebe. Po slušanju odlaze demoni. Demoni bježe od Kristove Riječi. Pretvori se u uho. Kršćanin je čovjek koji sluša. On živi u narodu slušanja Riječi Božje. Riječ Božja čisti dušu. Po noj smo plodni. Radosni. Mirni. Preporođeni. Uskrišeni. Nahranjeni. Duh Sveti. On nas nosi na Gozbu. Na Euharistiju. Uzmi i jedi. Uzmi i pij. Tijelo Kristovo. Anđeosku hranu.

Duh Sveti!