Žestoka konstruktivna rasprava u Neslanovcu ČETVRTkom u ČETVRTi

U ČETVRTak 19. listopada u 17 sati u prostorijama Gradskog kotara Nelsanovac održan je novi susret s građanima ČETVRTkom u ČETVRTi.

Susrete ČETVRTkom u ČETVRTi pokrenuli su još prošle godine nezavisni kotarski vijećnici Darko Vučković i Ivan Barišić kako bi dali priliku svim građanima Neslanovca da dođu, iznesu svoje probleme, prijedloge ili bilo što vezano za život u našem kvartu.

Ovaj novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi počeo je doista iznenađujućim odazivom građana i njihovom pripremljenošću.

Najprije se raspravljalo o odbijenici policije na prijedlog Vijeća našeg kotara da se dio Mostarske ulice od kružnog toka u Potoku (Zagorski put) do križanja s Putom Smokovika pretvori u jednosmjernu. Promet bi se kretao smjerom istok-zapad, od kružnog toka uzbrdo do prvog križanja. Policija je to odbila objašnjenjem da takvim rješenjem „nije osigurano sigurno i nesmetano odvijanje prometa“. 

Vijećnici Vučković i Barišić iznenađeni su i pitaju se zar je sadašnje rješenje sigurnije od predloženog.

Uzurpirano gradsko zemljište

Nekolicina stanovnika ulice Magistrala Solin požalili su se na izuzetno teške uvjete u kojima njihova djeca dolaze do OŠ Ravne njive. Naime zbog uzurpiranja gradske zemlje od strane nekih susjeda, blokiran im je najkraći put, pa djeca moraju kružiti Putem Mostina i Zagorskim putem što im put produžuje za 1 kilometar. Osim toga djeca moraju hodati putem Mostina koji je u katastrofalnom stanju, bez pločnika, s vrlo intenzivnim prometom teških teretnih vozila, što ja za njih izuzetno opasno.

Ljudi su došli s prijedlogom da se prokrči jedan stari put uz ogradu Bauhausa koji je desetljećima zarastao u draču i potpuno je neprohodan.

O tome će te još čuti, jer ekipa iz tog dijela kvarta priprema zanimljive stvari.

Pozivamo sve stanovnike Neslanovca da dođu idući ČETVRTak na ČETVRTkom u ČETVRTi!

Nezavisni vijećnici Darko Vučković i Ivan Barišić poslušat će što im želite reći.

Vezani članci: 

Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja

Što smo htjeli sa susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTkom u ČETVRTi

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Komunalni redar za GK-a Neslanovac je JOSIP GABELICA, mob. 091 455 9603

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Referentica za redarstvo je MARIJA KOKAN, tel. 021 310 158

Da je 1945. oni bi nas strijeljali, a da je 1971. oni bi nas hapsili, ali 2013. godine oni nam zabranjuju pisati. Bio bih sretan kada ovo što kažem ne bi bilo točno.

Tihomir Dujmović