Ja sam Trs, vi loze. Mi smo loze. Ja sam loza. Mladica. Grana. Što sam ja bez trsa? Čemu služim? Ja sam nešto najljepše i najmanje. Kad sam na trsu i dajem grožđe, onda sam nešto uzvišeno. Kada sam odlomljena i bačena sastrane, nisam nizašto. Samo sam za oganj. Pakleni. Nisam ni za grijanje. Samo sam za potpalu. Loza otkinuta od Trsa ne vrijedi ništa. Ja, otkinut od Krista, ne služim nikomu. Samo tražim da mi služe. Otac hoće da donesem mnogo roda. Bog hoće moju plodnost. Plodite se i množite. Plod je ljubav. Plodovi Duha Svetoga su: radost, mir, velikodušnost, uslužnost, krotkost, blagost, čistoća. Vi ste već očišćeni po Riječi koju sam vam govorio. Ostanite u Mojoj ljubavi. Ako ostanete u Mojoj ljubavi donijet će te mnogo roda. I vaša će radost biti potpuna.

Ostati. Ostati na Križu. Svećenici su vikali: Siđi s Križa pa ćemo ti vjerovati. Ostati u milosti. Ostati u Kristu. Ostati u Ocu. Ostati u Duhu. Sačuvati krsnu milost. To je sav kršćanski život. Čuvati krsnu milost. Čuvati Riječ Božju u dobru i plemenitu srcu i donijeti mnogo roda. Križ ore srce. Krči ga. Tko ne ostane na Križu izgubi sve. Pod Križem je zmija. Gutač. Otimač. Zavodnik svega svijeta. Ostani na Križu.

Korijeni su naši u nebu. Kod Oca. Sin ne čini ništa bez Oca. Sin je u Ocu i Otac u Sinu. Tko ima Sina ima i Oca. Tko ostaje u Sinu, ostaje i u Ocu. Otac proslavlja Sina. Otac proslavlja i sinove u Sinu. Kako? Dajući im mir, radost, uslužnost, krotkost. Krotki baštine zemlju. Radost je jača od Sotone. Potpuna radost je potpuna pobjeda.

Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko. Ja sam loza. Nemam ništa. Ništa sam bez trsa. Ništa bez korijena. Ništa bez debla. Moje blago je predanost Tebi. Ti si moje blago. Ti jesi. Imam i nemam. Sve moje nije moje. Ja ne mogu ništa imati. Sve što imam jest u Tebi. Od Tebe. Po Tebi. Za Tebe. Veži me čvrsto. Drži me uz Sebe. Čuvaj me u Sebi. U Svojoj milosti. U Svom krilu. Kao Ivana. Mladog Ivana. Mladicu.

Očeva ruka na meni. Čisti me. Neka me čisti. Po Svojoj Riječi. Po milosti i Duhu Svetom. Po braći i sestrama. Križem neka me čisti. Boli. Bol je jaka i prejaka. Dopire do mozga i moždine. Dijeli duh od duše. Oslobađa. Dijeli vrijedno od bezvrijednoga. Jeremija. Dragocjeno od šljake. Biser od blata. Čisti me. Križ Kristov i Križ moj. Jedan Križ. Moj u Njegovom. Kao mač. Mač zaboden u dušu. Marijin Križ. Mač boli. Sedam mačeva. Pet rana. Bol čisti. Neka čisti. Da više roda donesemo. Po Meni si rodan. Po Meni.

Blago siromasima. Siromaštvo je istina. Zadnja istina. Siromah umire na Križu. On je Istina. Siromašni Bog. Bog koji nema ništa. Mi smo Njegovo jedino blago. On daje Život za Svoje ovce. Njegov je Život u našim rukama. Naš u Njegovim. Bogatite se u Bogu. To je blago koje ne jede moljac niti uništava hrđa. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.

Što je Trs bez loze? Krist je trs, mi loze. Idite u selo i namjerit ćete se na magare. Mlado magare koje još nitko nije uzjahao. Odriješite ga i dovedite. Ako vas tko upita, što činite, vi recite: Gospodinu treba! Loza Gospodinu treba. Treba Trsu radi plodova. Radi ljubavi. Komu će Trs davati Život? Koga će ljubiti. Loza Trsu treba. Radi vina. Radi radosti. Da radost bude potpuna. Da se Gospodin raduje u djeci svojoj. Da se raduju anđeli pronalasku izgubljene ovce. Izgubljenog sina. Da naša radost bude potpuna.