Potpišite peticiju za povlačenje Standarda spolnog odgojaPozivamo vas da potpišete peticiju za povlačenje "Standarda spolnog odgoja u Europi" koju je pokrenula organizacija Citizen GO na svom mrežnom mjestu.

Europski ured Svjetske zdravstvene organizacije WHO nedavno je objavio dokument "Standardi spolnog odgoja u Europi" , koji namjerava voditi i usmjeravati nastavu spolnog odgoja za djecu od samog rođenja i po kojem je i MZOS izradilo program spolnog odgoja ponovno uveden u naše škole nakon prošlogodišnjeg fijaska, kada je Ustavni sud RH naredio njegovo povlačenje.

Tekst je neprimjeren i opasan iz nekoliko razloga :
Prvo, potiče uvođenje moralno upitnog seksualnog ponašanja od ranog djetinjstva, primjerice

  • uči djecu od 1 do 4 godine masturbaciji
  • uči četverogodišnjake kako otkrivati svoje i tuđe tijelo „igrajući se doktora“
  • želi da djeca od 6  godina „istražuju istospolne odnose“

Drugo, dokument je u potpunosti usmjeren na promociju i reklamiranje rodne ideologije, prema kojoj biološki spol nema nikakvog značenja, nema razlike između muškaraca i žena, sve je stvar izbora pojedinca i društvenih uvjeta.

Rodna ideologija, kao i " Standardi spolnog odgoja u Europi " očito je nemaju nikakvu znanstvenu potvrdu, ali zato odgovaraju očitim ideološkim zahtjevima.

Konačno, tekst je usmjeren pojednostavnjenom i materijalističkom poimanju spolnog života, svodeći iskustvo odnosa na čisto biološke i anatomske koncepte naučene u ranom djetinjstvu, zanemarujući njihovu etičku stranu.

Iz tih razloga , tražimo od dr. Margaret Chan, direktorice Svjetske zdravstvene organizacije SZO, da odmah povuče predmetni dokument.

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Pomirljivost i blagost, kad ih izražavaju ljudi koji su previše bojažljivi govoriti i braniti ono što drže ispravnim, nisu kreposti, nego paravan za kukavičluk.

Anthony de Mello