Pedesetak obitelji u Neslanovcu još nema kanalizaciju

Uobičajilo se da nam svaki put na redovni susret ČETVRTkom u ČETVRTi dođe netko novi, s novim i do tada nepoznatim nam problemima kojima naš Neslanovac obiluje.

Ovaj put pridružila nam se gospođa Sofija Čikotić i upoznala nas da desetak kuća na odvojku Zagorskog puta pored željezničke pruge nema kanalizaciju, a ni asfalt. 

Također smo upoznati da obitelji Bosančić i Šimić na Putu Mostina nemaju kanalizaciju.

To sve povećava broj lokacija bez kanalizacije na 6 nama poznatih. Dakle pedesetak obitelji u Neslanovcu još uvijek nema kanalizaciju.

Odlučili smo zatražiti od Vodovoda i kanalizacije odgovor što kane učiniti za ove ljude.

Reciklažno dvorište u Neslanovcu uz Zagorski put

Druga važna tema bilo je reciklažno dvorište u Neslanovcu sjeverno od buduće trase Zagorskog puta i spoja s Hercegovačkom ulicom.

U nedostatku podrobnijih informacija o izgledu i načinu rada reciklažnog dvorišta mogli smo razgovarati samo načelno, iznoseći svoje viđenje stvari. Vjerojatno je još važnije kako će biti organizirano odvojeno prikupljanje otpada, kakve kante i koji broj će dobiti svako kućanstvo, te kako će i koliko često Čistoća odvoziti odvojeno prikupljeni otpad. O svemu tome zasad ne znamo ništa.

Ipak, vjerujemo da reciklažno dvorište neće biti izvor neugodnih mirisa kako se boje neki naši sugrađani. Naime u Hrvatskoj u raznim gradovima već postoje takva reciklažna dvorišta i nisu nikakva smetnja normalnoj kvaliteti života ljudi koji im žive u neposrednoj blizini.

Treća zanimljiva tema je prometni nered u Neslanovcu

Naš je stav da promet u svom kvartu trebamo korjenito reorganizirati na način da nam prioritet bude sigurnost pješaka, pogotovo djece. Također smo mišljenja da treba iznaći i iskoristiti sve mogućnosti da se spriječi tranzitni promet kroz Neslanovac, pogotovo Hercegovačkom i kozjim Zagorskim putem te istom takvom kozjom Mostarskom ulicom. Tranzitni promet MORA se preusmjeriti na Ulice Domovinskog rata i Zbora narodne garde, ili po narodski na „magistralu“.

U tom smislu Inicijativa Za naš Neslanovac pokrenula je razgovore s ovlaštenim pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Damirom Babićem. O detaljima ćemo uskoro pisati.

Vidimo da su susreti ČETVRTkom u ČETVRTi sve sadržajniji i to upravo zbog sudjelovanja sve većeg broja naših sugrađana koji više ne žele pasivno gledati da se problemi u kvartu samo množe, umjesto da se rješavaju.

Zato POZIVAMO SVE VAS koji imate bilo kakav problem da nam se obratite, da dođete na sljedeći susret ČETVRTkom u ČETVRTi u 17 sati. Zajedno ćemo pokušati naći rješenja zajedničkih problema! Također nam možete pisati na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Potreban nam je netko tko može pomoći u pisanju članaka za naš portal i stranicu na Facebook-u. I to je vrlo važno, jer portal www.neslanovac.hr je izvor važnih informacija i vrlo je čitan.

Pridružite nam se, mijenjajmo zajedno naš Neslanovac!

Pogledajte kako je bilo na dosadašnjim susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTKom u ČETVRTi čekamo na vas!

Počeo novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Susreti ČETVRTkom u ČETVRTi postaju sve zanimljiviji

Novi ciklus susreta ČETVRTkom u ČETVRTi

Prvi susret ČETVRTkom u ČETVRTi ispunio očekivanja

Što smo htjeli sa susretima ČETVRTkom u ČETVRTi

ČETVRTkom u ČETVRTi

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Redarstva - komunalno i prometno

Kotarski komunalni redar
Nedjeljka Jurić
021 310 369; 091 455 0235

Prometno redarstvo, dežurni telefon 021 682 576

Voditelj odsjeka za redarstvo
Josip Gabelica; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za ljude koji imaju znanje i stav nema mjesta u politici jer ih pojedu nesposobni. Pokraj takvih, nemate šanse!

Elena Perković Paloš