Sentinelle in piedi - Stražari na nogamaAkcijom "BDIJENJA NA 100 TRGOVA" Italija odgovara na ideologiju nametnutog javnog nemorala

Talijanska organizacija "Stražari na nogama", koja se aktivno i javno po gradskim trgovima bori protiv donošenja zakona protiv homofobije, sutra u nedjelju 5. listopada organizira do sada najveće bdijenje Stražara i njihovih istomišljenika koje će se istovremeno održati u 100 talijanskih gradova. Osim prosvjeda protiv izglasavanja novog zakona protiv homofobije, prosvjedovat će i za nepovredivo pravo prirodne obitelji, žene i muškarca kao osnove obitelji. Na tisuće sudionika slavit će zajedništvo naših obitelji i pokazati svoj stav protiv rodne ideologije u javnim institucijama i medijima.

Sutra će se u Rimu također održati posebno bdijenje uoči izvanredne biskupske sinode, čija je glavna tema budućnost obitelji u izazovima društva i suvremene evangelizacije.

Gdje i kada su nastali "Stražari na nogama - Sentinelle in piedi“?

31 srpnja 2013. u Bresci, u jednom baru sastalo s e 8 mladih majki i očeva koji su željeli učiniti nešto "za djecu i za obranu stvarnosti, u slatkoj borbi, radosnijoj od ikakvoga mira" kaže jedna od osnivačica Lucija. Ideja je bila uzeti iskustvo Veilleurs Debout, francuskog otpora i brzo organizirati prvo bdijenje u Italiji. Odlučili su se nazvati „Stražari na nogama“ nadahnuti poznatom propovijeđu svetoga Ivana Pavla II u Washingtonu 1979: "Ustati ćemo svaki put kada je ugrožen ljudski život. Ustati ćemo kada se dijete doživljava samo kao sredstvo zadovoljavanja emocija ... ".

Valja naglasiti jedan od glavnih čimbenika uspjeha "Stražara na nogama". Njihov položaj u prostoru postao je više nego brend, neka vrsta liturgije. "Stražari na nogama“ ozbiljno su shvatili lekciju Marshalla McLuhana: "medij je poruka".

Tišina, red i harmonija su odgovor na kaos

Na trgovima okruženi bijesnim prosvjednicima, umjesto zviždaljkama i parolama, pribjegli su do sada najmoćnijem i najtajanstvenijem simboličkom jeziku. Tišina, red, harmonija, njihov su odgovor na kaos, apolonijski duh protiv dionizijskog, ravnoteža i čistoća kao kategorija duha. I kao u liturgiji, svrha zastiranja nije skrivanje objekata, nego pokazati ono što oni stvarno jesu, pa tako tišina "Stražara na nogama" govori, vrišti.

I to čini u vrijeme poludjelog sekularizma, totalitarizma koji ne podnosi slobodu misli, u vremenu pretvaranja ljudskog života u stvar, robu. Jer protiv "relativističkog kalifata Zapada", bolje je umrijeti stojeći na nogama nego živjeti na koljenima.

Obitelj nije bordel, nije nemoral i sebičnost, obitelj je sakrament i put posvećenja, života za druge.

Ne dirajte djecu

facebook.com/nedirajtedjecu

Zapisnici sa sjednica VK Neslanovac

Po unutarnjem stanju duše mijenja se i priroda stvari, tj. kakav je tko, tako i o drugima sudi!

Anthony de Mello